«Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής φέτος, όπως και πέρσι, θα είναι αυξημένες μπορεί 30% και 35%. Εκεί θα κριθεί και θα δούμε αν είμαστε στους τυχερούς να έχουμε μια αύξηση και σε κρατήσεις και σε έσοδα» ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για θέματα Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» η κ. Κουντουρά είπε ότι εξωγενείς παράγοντες, όπως η τρομοκρατία, το Brexit και το Προσφυγικό επηρεάζουν το «ευαίσθητο» τουριστικό προϊόν, ανέφερε ότι λόγω των έκτακτων αυτών καταστάσεων δεν μπορεί να εκτιμηθεί σε τι ποσοστό θα κυμανθούν φέτος οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ έκανε γνωστό ότι σε σχέση με το 2015 υπάρχει μείωση στον οδικό τουρισμό, μέσω των βορείων συνόρων της χώρας.

Εξάλλου, η κ. Κουντουρά εμφανίζεται αντίθετη με όσους αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα λόγων των αρνητικών εξελίξεων που σημειώνονται στην Τουρκία και σε άλλες γειτονικές στην Ελλάδα χώρες και επισήμανε ότι η ανασφάλεια υπονομεύει το κυρίαρχο αίσθημα που είναι να ταξιδέψει κάποιος στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Όταν η γειτονία μας είναι σταθερή, υπάρχει ασφάλεια, ο κόσμος ταξιδεύει πιο εύκολα, η ανασφάλεια υπονομεύει το πρώτο και κυρίαρχο αίσθημα να φύγεις διακοπές» επισήμανε και έκανε γνωστό ότι υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής από τους συνεχιζόμενους ελέγχους των κλιμακίων σε τουριστικά θέρετρα. Καταλήγοντας ανέφερε ότι παρατηρείται αύξηση, που κυμαίνεται από 6 με 8% στα αεροδρόμια της χώρας, κυρίως από ξένους τουρίστες με υψηλό εισόδημα.

 

newsbeast.gr/