Με κρυστάλλινα νερά και ψιλή αμμουδιά ο Πρωταράς αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές.

Το παραθαλάσσιο προάστιο του Παραλιμνίου με τις όμορφες αμμώδεις παραλίες εκτείνεται κατά μήκος της αμμώδους ακτογραμμής του κόλπου Fig Tree στην Κύπρο. Εκεί πιστεύεται ότι βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Λεύκολλας.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη παραλία Fig Tree που πήρε το όνομά της από μια μοναδική συκιά που βρίσκεται εκεί από τον 17ο αιώνα.

Η Παραλία Σκούταροι έχει ρηχά κρυστάλλινα νερά και προσφέρει μια μεγάλη ανάσα ηρεμίας στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Κύπρου, τον Πρωταρά.

Βρίσκεται στην περιοχή Κάππαρη κι η ονομασία της παραπέμπει σε μύθους για τις σπηλιές που υπάρχουν τριγύρω της και παλιότερα χρησίμευαν ως κρυψώνες πειρατών.

Το ενυδρείο Ocean φιλοξενεί 400 διαφορετικά είδη της θαλάσσιας ζωής, όπως χέλια, χελώνες. Η εκκλησία του Προφήτη Ηλία βρίσκεται στο λόφο κοντά στο κέντρο του Πρωταρά και για να φτάσει κανείς στην κορυφή πρέπει να ανέβει τα 156 σκαλιά.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Πρωταράς / Κύπρος

Διαφορά ώρας:

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 1 ώρα και 45 λεπτά από την Αθήνα για τη Λάρνακα και 2 ώρες από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Λάρνακα φτάνει κανείς με λεωφορείο στον Πρωταρά σε περίπου μία ώρα.

ΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣΠΡΩΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΣ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή