Όταν κάνουμε την ερώτηση, “πού αποθηκεύει τις τοξίνες το σώμα μας;” η απάντηση είναι “στο λίπος”. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά αληθές. Ως εκ τούτου, για να απαλλαγούμε από την ενοχλητική παρουσία της κυτταρίτιδας, είναι σημαντικό να αφαιρέσουμε τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας.

Αν δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό, η αποθήκευση των τοξινών θα αυξηθεί, κάνοντας τηνκυτταρίτιδα ακόμα πιο εκτεταμένη καθώς ο χρόνος περνά.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η κυτταρίτιδα είναι το βασικότερο θέμα εμφάνισης που απασχολεί το 90% των γυναικών. Δερματολόγοι από το πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα κανέλας μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχουσες που έκαναν μασάζ με προϊόντα με έλαιο κανέλας έχασαν 6 φορές περισσότερη κυτταρίτιδα.

Η σύνδεση μεταξύ της μείωσης της κυτταρίτιδας και της κανέλας γίνεται σε μια πολύ λογική βάση. Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με την κακή κυκλοφορία και η κανέλα βελτιώνει την κυκλοφορία στο σώμα, διεγείροντας την διαδικασία απομάκρυνσης των συσσωρευμένων τοξινών, καθώς επίσης και της κυτταρίτιδας, από τον οργανισμό.

Στην παρακάτω συνταγή για βούτυρο σώματος κατά της κυτταρίτιδας περιέχεται και βιταμίνη Ε, η οποία είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής και των σημαδιών από ουλές. Γι’ αυτό είναι η ιδανική προσθήκη σε ένα βούτυρο σώματος κατά της κυτταρίτιδας, όπου οι περιοχές αυτές συχνά συνοδεύονται από ραγάδες και ουλές του δέρματος.

Πώς θα φτιάξετε το βούτυρο σώματος με κανέλα για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα:

Συστατικά:

 • 100 γραμμάρια λάδι καρύδας
 • 50 γραμμάρια βούτυρο κακάο
 • 50 γραμμάρια βούτυρο καριτέ
 • 50 ml witch hazel
 • 1 κουταλιά της σούπας έλαιο βιταμίνης Ε
 • 30 σταγόνες έλαιο κανέλας
 • Ένα ολόκληρο ξύλο κανέλας (θρυμματισμένο)

Οδηγίες:

 1. Στην εστία, ζεστάνετε ελαφρά το βούτυρο κακάο και το βούτυρο καριτέ σε χαμηλή θερμότητα μέχρι να υγροποιηθούν.
 2. Ανακατέψτε αργά το λάδι καρύδας για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 – 20 λεπτά. Μην το αφήσετε να γίνει και πάλι στερεό!
 3. Από τη στιγμή που αρχίσει να κρυώνει, προσθέστε το έλαιο κανέλας, την βιταμίνη Ε και το Witch Hazel.
 4. Τώρα, χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Ρίξτε το θρυμματισμένο ξύλο κανέλας στο μείγμα.
 5. Τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο, αλλιώς θα χάσει τη συνοχή του.

Χρησιμοποιήστε το βούτυρο σώματος απλόχερα, και εφαρμόστε το μέχρι και τρεις φορές την ημέρα. Θα πρέπει να είστε σε θέση να έχετε κάποια καλά αποτελέσματα μετά από έναν μήνα περίπου. Επιπλέον, το μασάζ στην πληγείσα περιοχή της κυτταρίτιδας βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος.

http://www.thehealthyarchive.info