Ο Αλβανός προμηθευτής και ο Έλληνας «διανομέας» που συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες για delivery κοκαΐνης στη Λάρισα, απολογήθηκαν χθες Παρασκευή στην ανακρίτρια και τελικώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως είχε κάνει γνωστό το protothema.gr, ένας 32χρονος αλβανικής καταγωγής προμήθευε με κοκαΐνη τον 48χρονο συνεργό του και οδηγό ταξί, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα διένειμε τις ποσότητες σε 15 «βαποράκια» που με τη σειρά τους τις παρείχαν σε χρήστες της πόλης με αντάλλαγμα σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ειδικότερα, συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ο 32χρονος ως ο άνθρωπος που ήλεγχε τη διακίνηση κοκαΐνης στο Κέντρο της Λάρισας και μαζί του συνελήφθη ο 48χρονος «διανομέας».

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του 48χρονου Λαρισαίου βρέθηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης, ενώ στο σπίτι του 32χρονου αλλοδαπού, που βρισκόταν στη χώρα μας χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής, βρέθηκαν 153 περιτυλίγματα με κοκαΐνη, ενώ ο σκύλος της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισε μισό κιλό κοκαΐνης σε πέντε νάιλον συσκευασίες που έκρυβε ο 32χρονος μέσα σε έπιπλο. Συνολικά κατασχέθηκαν περισσότερα από 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «ο αλλοδαπός συλληφθείς προμήθευε με ποσότητες κοκαΐνης τον ημεδαπό, επίσης συλληφθέντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα, διακινούσε με το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, προσυμφωνημένες ποσότητες κοκαΐνης στους λοιπούς καιτηγορουμένους, ενώ επιπλέον, άλλοι δύο δράστες εκ των κατηγορουμένων διακίνησαν κοκαΐνη που προμηθεύτηκαν από τον ημεδαπό συλληφθέντα, σε έτερους χρήστες».

Ο 32χρονος Αλβανός υπήκοος, μπορεί να μην διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα διαμονής στη χώρα μας, είχε αναπτύξει ωστόσο ένα ευρύ δίκτυο πελατών με δεκάδες Λαρισαίους, 12 εκ των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.

protothema.gr

Πηγή