Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφέρθηκε στη 16χρονη που νοσηλεύεται μετά τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο και η μητέρα της καταγγέλλει ότι ενώ η κοπέλα βρισκόταν στην εντατική, οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι θα συλλάβουν το παιδί της, με την αιτιολογία ότι φορούσε ρούχα που παρέπεμπαν σε εκείνα ομάδας ατόμων, που νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε συναδέλφους τους.
«Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης συνεχίζονται, όποτε δεν έχω κάτι να πω εγώ. Προφανώς κάποιος που έχει χτυπήσει χρειάζεται περίθαλψη αλλά εάν έχει προβεί σε επικίνδυνες πράξεις τότε πρέπει να διώκεται. Δεν ξέρουμε τη δικογραφία».
Αναφερόμενος στα επεισόδια στο Μοναστηράκι και στο γεγονός πως οι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι, ανάμεσα σε αυτούς και ο 27χρονος που έχει καταγραφεί να πετάει υγρό από ένα μπιτόνι μέσα στο βαγόνι του τρένου και ένα άτομο να φωνάζει «κάψτε τους», είπε:
«Για πλημμεληματικές πράξεις προσωρινή κράτηση δεν χωρεί, πρέπει να τους αποδίδονται κακουργηματικές πράξεις, να οδηγηθούν στον ανακριτή και εκείνος αποφασίσει. Εάν με ρωτάτε για τις πλημμεληματικές πράξεις θα σας πως θεωρητικά αυτό που κάνουμε είναι να τους στέλνουμε στο αυτόφωρο. Όταν έχω επανειλημμένη τέλεση κάποιων πράξεων, μήπως πρέπει κάπως να βαρύνουμε το νομικό πλαίσιο, γιατί το τωρινό δεν επαρκεί;», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Αυτό νομίζω είναι μια σκέψη και γνωρίζω πως το υπουργείο Δικαιοσύνης σκέφτεται πάνω στο να προτείνει νομοθεσία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επανειλημμένες τελέσεις αξιόποινων πράξεων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι πλημμεληματικές πράξεις που επαναλαμβάνονται και έτσι όπως είναι το νομικό πλαίσιο δεν οδηγούνται στη φυλακή».
Ο Μάκης Βορίδης για τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Τέμπη
Σε σχέση με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη», ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Αριστερά «που ασχολείται με τον μικροκοσμό της και όχι με τα πραγματικά προβλήματα» των Ελλήνων, o Μάκης Βορίδης είπε:
«Προφανώς η υπόθεση είναι προς διερεύνηση. Αυτή η υπόθεση θα απασχολήσει το κοινοβούλιο. Αυτό που λέμε είναι πως μία πολιτική επιχειρηματολογία αναπτύχτηκε προεκλογικά και κρίθηκε από τις εκλογές. Δεν λέω πως δεν πρέπει να διερευνηθεί δικαστικά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε μία προτεραιότητα, πως η ακρίβεια απασχολεί πιο πολύ. Εφόσον το κρίνει το κοινοβούλιο θα υπάρξει και διερεύνηση σε επίπεδο κοινοβουλευτικό. Αυτό που έχουμε πει είναι πως θα ακολουθηθεί η δέουσα δικαστική διερεύνηση, η οποία ακολουθείται», είπε και πρόσθεσε:
«Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε προκαταρκτική, άρα δεν μιλάμε για πολιτικές ευθύνες αλλά ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων. Ας κατατεθεί η πρόταση και βλέπουμε. Η ΝΔ δεν έχει δεχτεί τη ποινική ευθύνη πολιτικού προσώπου. Το εάν ένα πολιτικό πρόσωπο υπέγραψε να πει ο σταθμάρχης εκεί είναι υπό διερεύνηση. Αυτά όλα όμως τα ‘’αν’’ να μην τα παίρνουμε ως ‘’ναι’’. Η δήλωση του Καραμανλή μπορεί να κριθεί πολιτικά αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το ζήτημα των πολιτικών ευθυνών. Χτες κατετέθη η αίτηση από το ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ο κ. Γεωργιάδης, εάν καταλαβαίνω το νόημα, έχει να κάνει με αυτά που σας είπα. Δεν μπορώ να πω εγώ εάν θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Γεωργιάδης».
Σε σχέση με τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος είπε πως βασικός μάρτυρας κατηγορίας παραδέχεται ότι χρηματίστηκε, είπε πως όλη αυτή η υπόθεση είναι μία υπόθεση που οργάνωσε το αλβανικό κράτος.
«Έρχεται ένας μάρτυς και λέει πως δωροδοκήθηκε. Έχουμε το αλβανικό κράτος που στήνει την υπόθεση για να μην εκλεγεί ο Μπελέρης».
Πηγή