Υλικά για 2-4 άτομα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 δαφνόφυλλο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτές
- 1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 πατάτες
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένετε και αφαιρείτε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες και από τα κολοκυθάκια.
- Κόβετε σε κύβους τις μελιτζάνες και σε ροδέλες τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε για 10 λεπτά σε λεκάνη με νερό.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε στα τέσσερα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα στύψετε με τα χέρια και ανακατεύετε τα υλικά, να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον πελτέ, τη ζάχαρη και τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Συμπληρώνετε με νερό ίσα που να καλύπτει το φαγητό, περίπου 1 ποτήρι. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δαφνόφυλλο.
- Σιγοβράζετε σε μέτρια εστία για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να χυλώσει η σάλτσα.