Ειδυλλιακές παραλίες, αριστοκρατικό στιλ και όμορφα τοπία σε αυτό το μικρό θέρετρο του ισπανικού βορρά που μπορεί να απογειώσει τις διακοπές σας! Το Σαν Σεμπαστιάν μπορεί να μην είναι μια από τις περιοχές που έχετε ακούσει πολλές φορές (ειδικά αν δεν έχετε εξερευνήσει την Ισπανία) αλλά σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να εξετάσετε αν σκέφτεστε ένα ταξίδι στη Χώρα των Βάσκων.

Αποτελεί μια όμορφη πόλη και μικρό τουριστικό λιμάνι και σίγουρα ένα μοντέρνο θέρετρο με μια υπέροχη παραλία, γνωστή ως La Concha. Μια οργανωμένη παραλία με κιόσκια, ομπρέλες και ξαπλώστρες που συγκεντρώνει πολύ κόσμο λόγω βέβαια της φήμης της και στην οποία από ψηλά βλέπει κανείς τις δεκάδες πετσέτες. Εκτός από τις ειδυλλιακές παραλίες και τα όμορφα τοπία στο Σαν Σεμπαστιάν βρίσκονται πολλές από τις εκθέσεις τέχνης της Ισπανίας, ενώ υπάρχει και το Παλάτι Μιραμάρ και το παλάτι Αγιέτε με τους υπέροχους κήπους τους.

Στο Σαν Σεμπαστιάν θα κάνετε βόλτα στον παραλιακό δρόμο που περνά μπροστά από τις πρώτες δύο παραλίες και θα σας μείνει αξέχαστος ο περίπατος στον πεζόδρομο της Παλιά Πόλης. Ούτως ή άλλως η Παλιά Πόλη θα σας μαγέψει και θα σας καλέσει να την εξερευνήσετε θυμίζοντας μια άλλη εποχή. Στενά σοκάκια και παραδοσιακά μαγαζάκια και έντονη ζωή είναι το χαρακτηριστικό της.

Αν σας αρέσουν οι περίπατοι και η επιπλέον εξερεύνηση τότε αξίζει να ανέβετε στο λόφο που στέκεται πάνω από τον κόλπο της πόλης, στο Urgull. Η εκπληκτική θέα θα σας αποζημιώσει για την τυχόν κούραση από το περπάτημα. Ένα άλλο σημείο που πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Σαν Σεμπαστιάν είναι το νησί Santa Clara, ένα καταπράσινο, πανέμορφο μέρος που θα σας μείνει αξέχαστο.

Γνωστή είναι επίσης και η περιοχή στους σέρφερ και αυτό αποτελεί και σημαντικό παράγοντα στον τουρισμό της. Εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν στην παραλία Zurriola του Σαν Σεμπαστιάν μόνο και μόνο για να δαμάσουν τα κύματα. Διεξάγονται μάλιστα κάθε χρόνο διάφορα πρωταθλήματα κυρίως από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο που ακόμα και αν δεν σας γοητεύει αξίζει να παρακολουθήσετε σαν θέαμα.

Στο Σαν Σεμπαστιάν θα βρείτε όλα αυτά που θέλετε για μια χαλαρωτική εβδομάδα διακοπών. Παραλίες, οργανωμένα καταλύματα, αξιοθέατα και εστιατόρια που καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν σκέφτεστε να προγραμματίσετε μια καλοκαιρινή εξόρμηση στη Χώρα των Βάσκων μπορείτε να δείτε από τώρα και αυτή την διαφορετική εκδοχή και δεν θα το μετανιώσετε!

sansebastian2sansebastian3sansebastian4sansebastian5sansebastian6sansebastian7sansebastian8sansebastian9sansebastian10sansebastian11sansebastian1

newsbeast.gr