Γέμισε η Πάτρα δικομανείς! Πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στους δικαστικούς κύκλους καθώς «ξημεροβραδιάζονται» έξω από τα δικαστήρια και μηνύουν ότι κινείται, τις περισσότερες φορές για… ψύλλου πήδημα. Κάποια από τα άτομα αυτά «πρωταγωνιστούν» ως μηνυτές σε δικαστικές υποθέσεις εδώ και πολλά χρόνια, αποτελώντας «σταθερή» δουλειά για πολλούς δικηγόρους και «πονοκέφαλο» για κάποιους άλλους.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη δύο αδελφών οι οποίες εδώ και είκοσι χρόνια δεν έχουν βαρεθεί να υποβάλλουν μηνύσεις σε γείτονες, φίλους και εχθρούς, χωρίς σοβαρό λόγο! Και μπορεί πλέον να είναι μεγαλωμένες, αλλά… δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Διαμένουν κοντά στην Ελευθερίου Βενιζέλου και αναστατώνουν τα Δικαστήρια! Δικηγόροι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση των δύο γυναικών αναφέρουν ότι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Οι δύο αδερφές, που είναι ανύπαντρες, ξεκίνησαν κάνοντας μήνυση σε κάποια ξαδέρφια τους, ισχυριζόμενες ότι τους έχουν καταπατήσει χωράφια που διαθέτουν σε ορεινό χωριό της Αχαΐας. Τότε είχαν χάσει τη δίκη γιατί αποδείχτηκε ότι αυτά που υποστήριζαν δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Δεν πτοήθηκαν, όμως, καθώς συνεχίζουν να στέλνουν κόσμο στα δικαστήρια για υποθέσεις που αφορούν, κυρίως, κτηματικές διαφορές. Όμως δεν σταματούν εκεί! Είχαν φθάσει στο σημείο να μηνύσουν…μέχρι και μηχανικούς, υδραυλικούς κλπ για διάφορες ζημιές στο σπίτι, αλλά και γείτονες που τους ενοχλούσαν!

Για τους ίδιους λόγους, ένας ηλικιωμένος έχει στείλει τους μισούς συγγενείς του στο σκαμνί.
Μία ακόμα συχνή επισκέπτρια των δικαστηρίων είναι μία 50χρονη από τη δυτική Αχαΐα. Όπως λένε εκείνοι που την ξέρουν, «έχει βάλει σκοπό της ζωής της να βάλει όλο τον κόσμο στη φυλακή». Η συγκεκριμένη γυναίκα πριν από περίπου δώδεκα χρόνια άρχισε ένα δικαστικό αγώνα εναντίον των γειτόνων της με αφορμή κάποια αυθαίρετα κτίσματα.

http://dete.gr/