Η αστυνομία, παρουσία του Εισαγγελέα, έκανε ντου στη βίλα και συνέλαβε 10 άτομα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας πασίγνωστος επιχειρηματίας των Αθηνών, ο οποίος ήταν και ο βασικός διοργανωτής του παράνομου πάρτι.

Όπως αναγράφεται και στην πρόσκληση, το dress code ήταν aerial techno ενώ για να εξασφαλίσει κάποιος την είσοδό του θα έπρεπε να στείλει προσωπικό μήνυμα στα social media.

Η τοποθεσία ήταν μυστική. Κανείς δεν την γνώριζε μέχρι τις 20.08 το απόγευμα, όταν και εστάλησαν μαζικά SMS με τη διεύθυνση της μισθωμένης βίλας, μόνο σε όσους είχαν λάβει πρόσκληση.

Η έφοδος της αστυνομίας

Μια ανώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου έκανε λόγο για μια βίλα στην περιοχή Φανάρι που θα μετατρεπόταν σε «κλαμπ» για ένα βράδυ.

Και πράγματι, η διοργάνωση ήταν άκρως επαγγελματική. Από δυνατή μουσική με ενισχυτές, φωτορυθμικά, σερβιτόρους και μπάρτεντερς, μέχρι και βραχιολάκι εισόδου με το διακριτικό σήμα του πάρτι, την πεταλούδα, το οποίο για να το φορέσει κάποιος στο καρπό του θα έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Μετά τις 00.00 τα μεσάνυχτα φτάσαμε στον χώρο, πληρώνοντας την είσοδο των 100€ έκαστος. Στο πάρτι υπήρχε άφθονο αλκοόλ, πολλές εμφανίσιμες γυναίκες, πιθανόν εκδιδόμενες, αν και δεν έχουμε κάποια απόδειξη γι’ αυτό», λέει θαμώνας του πάρτι.

«Είναι όλα μαύρα και τα κέρδη είναι πολύ μεγάλα. Δεν είναι πάρτι με 5 φίλους που είναι θεμιτό. Λειτουργούν σαν κέντρα διασκέδασης», λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων. Του νησιού, Ηρακλής Ζησιμόπουλος.

Υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 40 αστυνομικοί και οι οποίοι δεν γνώριζαν την ακριβή τοποθεσία που θα δράσουν μέχρι να φτάσουν μια ανάσα από τη βίλα, μια εντολή που ήρθε από τα χείλη του εισαγγελέα ώστε να μην υπάρξει διαρροή λίγο πριν την έφοδο.

«Κανείς δεν ήξερε πέραν του εισαγγελέα την τοποθεσία για παν ενδεχόμενο για να μην ενημερώσει τους ιθύνοντες».

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, όλοι κατάλαβαν πως το πάρτι τελείωσε. Η μουσική έκλεισε, τα φώτα άναψαν και συνολικά 10 άτομα, διοργανωτές και εργαζόμενοι, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Σε διάφορα σημεία της βίλας εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών αλλά και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

«Το νησί χρειάζεται οριοθέτηση, είμαστε ένα party island, πρέπει να υπάρχουν και τα πάρτι αλλά χωρίς να ενοχλεί ο ένας τον άλλον», λένε επιχειρηματίες.

Νέα λουκέτα σε μαγαζιά

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν σταματούν στις βίλες του νησιού. Ακόμα δύο περιπτώσεις φοροδιαφυγής εντόπισε η ΑΑΔΕ στη Μύκονο, σφραγίζοντας ένα strip club και ένα καφέ εστιατόριο.

Το νυχτερινό κέντρο δεν είχε κόψει περίπου 266 αποδείξεις καθαρής αξίας 15.000 ευρώ, ενώ το καφέ εστιατόριο δεν είχε διαβιβάσει 141 αποδείξεις καθαρής αξίας 2.750 ευρώ.

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεφύγει, αλλά αυτό δε συμβαίνει μόνο στη Μύκονο. Οι τιμές έχουν ξεφύγει και δεν ανταποκρίνονται στις παροχές».

Όλα αυτά συμβαίνουν μια εποχή που η τουριστική κίνηση στο νησί των ανέμων εμφανίζει ανησυχητική πτώση με έως και -20% στον τζίρο των επιχειρήσεων.


Πηγή