Η κατηγορία των sport tourers είχε μάλλον… εγκαταλειφθεί από τους κατασκευαστές, τα τελευταία χρόνια. Με την προσοχή εταιρειών και αναβατών να στρέφεται στα adventure bikes, αλλά και στα νεορετρό, η κατηγορία είχε πέσει στην αφάνεια. Φαίνεται όμως ότι πιθανόν να έχουμε μια αναβίωση αυτής.

Πριν μερικές ημέρες, είδαμε τη νέα Ducati Supersport να εμφανίζεται, ως μια sport touring μοτοσυκλέτα προσανατολισμένη αμιγώς σε χρήσης δρόμου, χωρίς extreme καταβολές. Πληροφορίες και ρεπορτάζ, λοιπόν, από Βρετανούς θέλουν την Kawasaki να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, που θα αντικαταστήσει το Z1000SX, ως μια αμιγώς sport tourer πρόταση.

Η εικόνα, που έχει προέλθει συνδυάζοντας σχέδια και λεπτομέρειες που έχουν κατατεθεί προς πατέντα, μας δείχνει την πιθανή μορφή του μοντέλου. Διακρίνονται οι χαρακτηριστικές γραμμές της εταιρείας, ενώ σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, υπάρχουν αρκετές αλλαγές στη σχεδίαση, κατά κόρον στην μάσκα και στα φωτιστικά σώματα. Εντελώς νέο είναι επίσης το φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας.

kawa2

Ο κινητήρας δεν έχει υποστεί πολλές αλλαγές, ωστόσο θα υποστηρίζει Euro 4. H ισχύς του αναμένεται στα ίδια επίπεδα με σήμερα, δηλαδή στους 140 ίππους. Μάλιστα, αν αναμένετε… turbo, μάλλον θα απογοητευτείτε, καθώς η μοτοσυκλέτα δεν θα φέρει υπερτροφοδότηση. Εντύπωση ωστόσο προκαλούν τα αεροδυναμικά φτερά, που θα δηλώσουν την παρουσία τους και που διακρίνονται στα πλαϊνά πλαστικά, άμεση αναφορά στα τερατώδη Η2.

Αν σκεφτούμε ότι και άλλοι κατασκευαστές έχουν κάνει την κίνησή τους στην κατηγορία, όπως η Suzuki με το GSX-S1000F αλλά και η KTM με το 1290 Superduke GT, τότε είναι πολύ πιθανόν να μιλάμε για επιστροφή της κατηγορίας στο προσκήνιο.

Πηγή: mototriti.gr