Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μόλις έχει φτάσει στην οδό Αρτέμιδος στη Νίκαια για να παραλάβει μια μαχαιρωμένη γυναίκα από το σπίτι της.

Ελάχιστα λεπτά πριν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν βρει την γυναίκα με το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά. Ήταν η ίδια που είχε καλέσει νωρίτερα την Άμεση Δράση και είχε καταγγείλει τον σύντροφο της ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης που είχε δεχτεί.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ λίγη ώρα αργότερα εντοπίζουν και προσαγάγουν τον 57χρονο και τον οδηγούν στο Τμήμα. Ελάχιστες ώρες μετά ο ιατροδικαστής αφού πρώτα εξετάσει την 57χρονη θα διαπιστώσει ότι τα τραύματα που έφερε τα είχε προκαλέσει η ίδια στον εαυτό της και όχι ο πρώην σύντροφος της ο οποίος όπως κατέθεσε δεν βρισκόταν μαζί της όταν μαχαιρώθηκε.

«Έτρωγα σε ένα μαγαζί με φίλους όταν εκείνη μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στο σπίτι γιατί κάτι είχε συμβεί. Δεν της έδωσα σημασία και δεν επέστρεψα στο σπίτι», φέρεται να είπε ο 57χρονος.

Το ζευγάρι διέμενε στη Νίκαια τα τελευταία 15 χρόνια. Ο άντρας εργαζόταν ως οδηγός ταξί και γνώρισε την σύζυγο του με καταγωγή από το Περού σε ένα μαγαζί πριν 37 χρόνια. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως το ζευγάρι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών με τους τσακωμούς να είναι συχνοί και έντονοι μεταξύ τους.

«Δεν αποκλείεται (να είναι ψεύτικες καταγγελίες). Η αστυνομία τα ξέρει. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί (ο 57χρονος). Είχαν χωρίσει, 1-1,5 μήνα είχε φύγει από εδώ πέρα από το σπίτι», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Η γυναίκα έχει καταγγείλει 6 φορές τον σύζυγο της για ενδοοικογενειακή βία. Ο 57χρονος είχε συλληφθεί μια φορά το 2021, δύο το 2022 και τρεις φέτος, με την τελευταία να είναι στα τέλη Απριλίου. Όλες αφέθηκε ελεύθερος.

Όσο για την ίδια; Όταν ρωτήθηκε εάν επιθυμεί να μεταφερθεί σε δομή και να της εγκαταστήσουν στο κινητό panic button, εκείνη δήλωσε πως δεν το επιθυμούσε.


Πηγή