Το Ντουμπάϊ έχει μετατραπεί σε μια ατελείωτη λίμνη. Οι κάτοικοι κυκλοφορούν με φουσκωτές βάρκες στους δρόμους, προσπαθώντας να σώσουν όσους έχουν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Άλλοι εφευρίσκουν πιο ευφάνταστους τρόπους να μετακινηθούν.

Οι θυελλώδεις άνεμοι παρασύρουν μέχρι και τα έπιπλα μιας βεράντας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας λέει πως έπεσε βροχή ενός έτους μέσα σε 12 ώρες.

Πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης το οποίο έκλεισε εντελώς για μισή ώρα. Συνολικά, ακυρώθηκαν 45 πτήσεις ενώ τρεις εκτράπηκαν σε άλλα γειτονικά αεροδρόμια.

Στις αίθουσες αναμονής επικράτησε το αδιαχώρητο με χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου περιμένοντας για την επόμενη πτήση που θα τους πάει στον προορισμό τους.

Η καταιγίδα ήταν τόσο σφοδρή και ξαφνική που οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητα τους καθώς τα νερά ανέβαιναν γρήγορα και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια μέσα σε μερικά λεπτά.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να οδηγήσεις και να βγεις από το σπίτι. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο αεροδρόμιο όπως ο πιο βασικός δρόμος του Ντουμπάϊ έχει κλείσει εντελώς. Οι οδηγοί είχαν εγκλωβιστεί εκεί για περισσότερες από έξι ώρες», λέει δελτίο του CNN.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλημμύρισε και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Το ηλεκτρικό κόπηκε σε διάφορα σημεία του Ντουμπάϊ. Έλληνες που ζουν στην πόλη μιλούν αποκλειστικά στο MEGA για ακραία καιρικά φαινόμενα που σάρωσαν την περιοχή.

«Ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν το έχουμε ξαναδεί. Ήταν εικόνες βιβλικής καταστροφής κυριολεκτικά. Έχουν ξανασυμβεί παρόμοια περιστατικά εδώ αλλά δεν ήταν κάτι αντίστοιχο. Οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι».

Την ίδια ώρα, στο γειτονικό Ομάν, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, έπειτα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.


Πηγή