Αρχικά, ο Σωτήρης Παπαδόπουλος σχολίασε το δημοσίευμα που έβγαλε η εφημερίδα «Τα Νέα», που αναφέρει ότι έβαζαν βάρδιες στον 59χρονο σταθμάρχη πριν λάβει τα αποτελέσματα της εκπαίδευσής του.

«Αυτό εάν συμβαίνει , πραγματικά, μου κάνει κι εμένα μεγάλη εντύπωση. Κανονικά, ολοκληρώνεις την εκπαίδευσή σου, δίνεις εξετάσεις, περνάς και πιστοποιείσαι. Αφού πάρει την πιστοποίηση, αναλαμβάνεις υπηρεσία».

Και τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος: «Είναι αρκετά σοβαρό. Εάν έχει αναλάβει την υπηρεσία χωρίς πιστοποίηση, είναι αρκετά σοβαρό. Δεν συμβαίνει ποτέ».

Hellenic Train: Δίνει προκαταβολές αποζημιώσεων σε θύματα και τραυματίες

Την απόφαση να ξεκινήσει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των θανόντων επιβατών της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών πήρε η Hellenic Train.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της, θα καταβάλλει τις σχετικές προκαταβολές για την κάλυψη των άμεσων οικονομικών αναγκών για λόγους ιδιαίτερης κοινωνικής ευαισθησίας, «χωρίς αυτό να συνιστά σε καμία περίπτωση αποδοχή ευθύνης από την πλευρά της εταιρείας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1371/2007».

Με την απόφασή της, η Hellenic Train θα καταβάλλει:

• Στις οικογένειες των θανόντων επιβατών προκαταβολή ποσού 42.000 ευρώ

• Στους τραυματισθέντες επιβάτες, ανεξαρτήτως σοβαρότητας του τραυματισμού προκαταβολή ποσού
(α) 5.000 ευρώ εάν κατά στην ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης δεν νοσηλεύονται σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και
(β) 10.000 ευρώ εάν κατά την ημερομηνία αυτής της ανακοίνωσης παραμένουν νοσηλευμένοι σέ οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα ή κλινική και προς τον σκοπό της κάλυψης άμεσων οικονομικών αναγκών όλων των ανωτέρω παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία δεν προβλέπει συγκεκριμένο ποσό ελάχιστης προκαταβολής.

Παράλληλα, στις οικογένειες των θανόντων, στους τραυματίες και στους λοιπούς επιβάτες της ανω αμαξοστοιχίας κατά την στιγμή τού δυστυχήματος, αποζημίωση ποσού 300,00 ευρώ για τις πάσης φύσεως αποσκευές τους, περιλαμβανομένων χειραποσκευών, προσωπικών αντικειμένων και ζώων.

«Η Hellenic Train έρχεται πολύ νωρίς να μιλήσει για αποζημιώσεις»

Στην συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Πανελλήνιας Ένωσης προσωπικού της TΡΑΙΝΟΣΕ σχολίασε τις αποζημιώσεις της Hellenic Train.

«Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Εδώ όμως η Hellenic Train κάνει ένα λάθος. Κατ΄αρχήν έρχεται πολύ νωρίς να μιλήσει για αποζημιώσεις, ακόμα κι είναι για προκαταβολή», εκτίμησε ο κ. Παπαδόπουλος.


Πηγή