Η μεταγραφική νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπολόνια με τον Ντόρον Λάιντνερ, η χρονιά της εκτόξευσης και το αριστερό άκρο της άμυνας που δυναμώνει

Ο Ντόρον Λάιντνερ είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός τον επέλεξε για να ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Κακά τα ψέματα, με το άκουσμα της είδησης ότι οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον 20χρονο Ισραηλικό αριστερό μπακ από τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ξεκίνησαν οι… αναστεναγμοί.

Διότι πολύ απλά, ο Λάιντνερ δεν είναι φτασμένος ποδοσφαιριστής, ούτε έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του στο ευρύτερο ευρωπαϊκό στερέωμα. Κι όταν ένας παίκτης τέτοιας συνθήκης έρχεται στην Ελλάδα, είναι λογικό να ξεκινά η παραφιλολογία.

Όπως συνέβη και με τον Χουάνγκ Ιν-Μπέομ, ο οποίος επίσης έρχεται στον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, αυτοί έκλεισαν τη μεταγραφή του Κορεάτη στο λιμάνι.

Δύο μεταγραφές με κοινό παρονομαστή τη μη διασημότητα. Κανείς – ή τουλάχιστον σχεδόν κανείς – δεν ήξερε την ύπαρξη των δύο παικτών, ακόμα και ακουστά.

Ολυμπιακός – Ντόρον Λάιντνερ: Η Serie A και η Μπόντο Γκλιμτ

Κι όμως, οι Πειραιώτες δείχνουν να εμπιστεύονται δύο παίκτες για τους οποίους είχαν κινήσει τις απαραίτητας διαδικασίες απόκτησης αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες. Εδώ λοιπόν, εμφανίζεται ο προπονητής της Μπολόνια, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς.

Ο Σέρβος προπονητής της ιταλικής ομάδας είχε παρακολουθήσει στενά την περίπτωση του 20χρονου Ισραηλινού μπακ και είχε ετοιμάσει την εισήγησή του για άμεση μεταγραφή. Τα δημοσιεύματα από την Ιταλία εξάλλου, έδειχναν την ομάδα του ως φαβορί.

Το ίδιο και η Σασουόλο, αλλά και η Τορίνο. Κοινώς, τρια κλαμπ από τη Serie A είχαν σταμπάρει τον παίκτη. Οι άλλες δύο βέβαια, έφαγαν άκυρο λόγω των απαιτήσεων της Χάποελ.

Μεταξύ μας, με τέτοια σεζόν που πραγματοποίησε πέρυσι (26 εμφανίσεις, 4 ασίστ και ένα γκολ) με τη Χάποελ Τελ Αβίβ, ήταν λογικό να προσεγγίσει τα βλέμματα ευρωπαϊκών συλλόγων.

Την ίδια στιγμή, η Μπόντο Γκλιμτ, είχε κάνει τις δικές της επαφές με τον ποδοσφαιριστή, για να τον πείσει να μετακομίσει στη Νορβηγία. Κι όμως, έδειχνε να είναι πίσω από τη Μπολόνια.

Ωστόσο, νικητής του όλου σίριαλ, το οποίο τραβούσε δύο εβδομάδες, ήταν ο Ολυμπιακός που πήρε μέσα από τα χέρια του Μιχαΐλοβιτς τον Λάιντντε.

Υπό άκρα μυστικότητα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κάνουν μαζική προσπέραση και να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν αριστερό μπακ.

Και οι κινήσεις δεν έχουν τελειώσει, με τον Καμαρά του Άρη να παίζει δυνατά για τους πρωταθλητές.

Τι φέρνει ο Λάιντνερ στο αριστερό άκρο;

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για Χουάνγκ, ο Ολυμπιακός ενισχύει με μια πρώτη ανάγνωση μια θέση που είχε το όνομα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ την περσινή σεζόν. Όμως, πόσο να παίξει ο Μολδαβός; Τις φορές που ο Μαρτίνς τοποθέτησε άλλον παίκτη στη θέση του, τότε δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Αυτά λοιπόν, θέλει να καλύψει με την έλευση του Λάιντνερ. Τι έχει θεωρητικά σε πληρέστερο βαθμό από τον Ρέαμπτσιουκ; Η σέντρα είναι το φόρτε του, ενώ στη δημιουργία έχει μεγαλύτερη ευχέρεια, με αρκετά ανεβάσματα.

Φύσει πιο επιθετικός μπακ, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τον ποδοσφαιριστή, σε ένα deal που μαζί με τα bonus αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ (!)

Ολυμπιακός – Ντόρον Λάιντνερ: Η χρονιά της εκτόξευσης

Πάμε όμως να κάνουμε και μια αναδρομή στα αγωνιστικά πεπραγμένα του παίκτη. Στην τρίτη του σεζόν στη Χάποελ Τελ Αβίβ, ο Ντόρον άγγιξε νέο ταβάνι.

Ο νεαρός βελτιωνόταν χρόνο με τον χρόνο και απολάμβανε την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Αποκορύφωμα, η κλήση του στην Εθνική Ισραήλ από τον Αλόν Χαζάν, με την οποία μετράει 3 συμμετοχές.

Παιδί των ακαδημιών της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μετά από επτά χρόνια (2010-2017), αποφάσισε να μετακομίσει στο αντίπαλο στρατόπεδο της πόλης. Μια απόφαση που του βγήκε μάλλον σε καλό.

Αυτή είναι η πρώτη απόπειρα σε ομάδα του εξωτερικού για τον Λάιντνερ.

Γι’αυτό και ουδείς μπορεί να γνωρίζει την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Όπως επίσης, το πότε θα είναι πλήρως έτοιμος για να βοηθήσει.

Πάντως, δεν γίνεται να παραβλέψει κανείς, ότι η καριέρα του βρίσκεται σε άνοδο. Αν θα υπάρξει δεύτερη σερί εκτόξευση μέσα σε δύο χρόνια, αυτό θα το δείξει μόνο ο χρόνος.



Πηγή