Ιταλικό πιάτο, εκρηκτικό κοκκινιστό, αν προσθέσετε κρασί και λίγο τσίλι. Το μεδούλι κάνει όλη τη διαφορά.
Υλικά
- 1,5 κιλό osso bucco, έτοιμο στον κρεοπώλη
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωνάρι σέλινο
- 1 καρότο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
- Λίγο μαϊνταντό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 πιπερίτσα τσίλι ή 1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό
- Βάλτε λάδι σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά το osso bucco, αλάτι, πιπέρι
- Βγάλτε το κρέας και βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, να ασπίσουν
- Προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και ροδίστε 5 λεπτά
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη φλούδα λεμονιού, το τσίλι και το κρασί, ανακατέψτε 2 λεπτά
- Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά ακόμη, βάλτε 1 ποτήρι νερό
- Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα, σε χαμηλή φωτιά
- Θα πρέπει το κρέας να λιώνει
<!–
–>
ΠΗΓΗ