Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μαρκόπουλος:«Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα χρειαζόμαστε μεγάλες πλειοψηφίες»

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για τις επικείμενες εκλογές: «Η ουσία είναι η ανάγκη μπροστά στα μεγάλα προβλήματα να έχουμε και μεγάλες πλειοψηφίες. Δεν νομίζω ότι αυτή την στιγμή υπάρχει άλλη δομημένη και στρατηγική προσέγγιση πέραν μιας κυρίαρχης ΝΔ».

Στο πρόβλημα της ακρίβειας σχολίασε ο κ. Μαρκόπουλος «τα μεγάλα προβλήματα στην βάση τους προέρχονται από διεθνείς συγκυρίες».

Θρασκιά: «Το κοινωνικό αποτύπωμα των πολιτικών της ΝΔ είναι δυσάρεστο»

Η Ράνια Θρασκιά, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση είναι αδύναμη επί του παρόντος να αντιμετωπίσει τα κοινωνικοπολιτικά και οικονομικά, είναι μια απλή παρατηρητής. Η κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να αντιμετωπίσει την αισχροκέρδεια ούτε την ακρίβεια. Όλα αυτά που ψηφίζονται στην Βουλή για το σύστημα υγείας και παιδείας δυστυχώς δεν είναι στην σωστή κατεύθυνση με αποτέλεσμα το κοινωνικό αποτύπωμα των πολιτικών της κυβέρνησης να είναι δυσάρεστο».

Θρασκιά: «”Χαϊδεύουν” ακροδεξιά αυτιά ενόψει των ευρωεκλογών

Στην συνέχεια η Ράνια Θρασκιά αναφερόμενη στο σχόλιο που πραγματοποίησε ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης ενάντια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε «τι να πούμε για τις δηλώσεις βουλευτή που δεν ξέρει πώς να αποκαλέσει τον κ. Κασσελάκη με τι άρθρο, ”χαϊδεύουν” ακροδεξιά αυτιά ενόψει των ευρωεκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Δράμας πραγματοποίησε το ομοφοβικό σχόλιο για τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR Βορείου Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ομοφοβικό λόγο για το άρθρο με το οποίο θα έπρεπε να αναφερθεί στον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας «ο ή η».

Μαρκόπουλος: «Ήταν μια άστοχη δήλωση του κ. Κυριαζίδη»

Ερωτηθείς ο Δημήτρης Μαρκόπουλος γιατί κατόπιν τούτου σχολίου ο κ. Κυριαζίδης παρέμεινε στους κόλπους της ΝΔ απάντησε: «Ήταν μια άστοχη δήλωση του κ. Κυριαζίδη που δεν συνδέεται με το προφίλ της ΝΔ».

Σαχινίδης: «Το θέμα της ακρίβειας έχει να κάνει με τις πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις»

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός-μέλος Π.Σ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ σχολίασε την σταθερή τρίτη θέση που έχει το κόμμα του στις δημοσκοπήσεις στην εκτίμηση ψήφου. «Ένα διαπιστωτικό στοιχείο λέει ότι το όριο της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρό, είναι πρώτο κόμμα με διαφορά και για εμένα αυτό είναι ένα κρίσιμο στοιχείο που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης.

«Το θέμα της ακρίβειας πέρα από την ελληνική διάσταση που έχει, ακόμη και η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος λένε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της ακρίβειας είναι ένα πρόβλημα εσωτερικό που έχει να κάνει με τις πρακτικές που ακολουθούν οι επιχειρήσεις, που έχουν αυξήσει το περιθώριο κέρδους», εξήγησε ο κ. Σαχινίδης και ερωτηθείς ως πρώην υπουργός Οικονομικών τι μέτρα θα λάμβανε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας απάντησε: μείωση στους έμμεσους φόρους και φορολόγηση των υπερκερδών των επιχειρήσεων.


Πηγή