Πάμε να δούμε πώς θα βοηθήσετε το μικρό σας να νιώσει πιο ήρεμο μέσα στη ροή της καθημερινότητας και να έχει ρεαλιστικές απαιτήσεις:

-Μην υπερφορτώνετε το καθημερινό πρόγραμμα του παιδιού σας με εξωσχολικές δραστηριότητες. Το παιδί πρέπει να έχει πάντα χρόνο να παίζει και όχι να τρέχει σε υποχρεώσεις όλη μέρα σα να είναι ενήλικος.

-Ναι μεν ζούμε σε μια άκρως υλιστική εποχή, όμως προσπαθήστε να μη μεγαλώσετε ένα υπερκαταναλωτικό παιδί. Και αυτό θα γίνει αν μάθετε να του χαλάτε και κάποια χατίρια, βλέποντας ότι ζητάει συνεχώς νέα και ακριβά παιχνίδια. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής που πρέπει να διδαχθεί από τα απλά πράγματα είναι να περνάει καλά με όσα έχει!

-Σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια σωστής νοοτροπίας στο παιδί παίζει και η επιλογή παιχνιδιών που κάνετε. Αντί να του αγοράσετε κάτι εντυπωσιακό που δεν προσφέρει κάτι πέρα από ψυχαγωγία και νομοτελειακά θα το βαρεθεί σύντομα, προτιμήστε κάποιο που το ψυχαγωγεί και το μαθαίνει πράγματα.

-Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και επινοήστε δραστηριότητες που μπορεί να καταπιαστείτε από κοινού με το παιδί στο σπίτι, χωρίς να αγοράσετε κάτι. Αν δε βρείτε κάτι, βοηθήστε το παιδί να εμπεδώσει πόσο σημαντικό είναι να κάθεται όλη μαζί η οικογένεια στο σαλόνι και να επικοινωνεί.

-Τέλος, μην αφήνετε το παιδί να βλέπει με τις ώρες τηλεόραση. Εκτός από το ότι δεν του κάνει καλό, εκτός ότι δεν είναι δημιουργική απασχόληση, η «βροχή» διαφημίσεων του δημιουργούν ασυνείδητα επίπλαστες ανάγκες.

govastileto.gr


Πηγή