Υλικά

5 πράσα

3 μέτριες πατάτες

2 κ.σ. βούτυρο

2 καρότα

1 κ.σ. κατίκι

Κρουτόν

Ζωμός κοτόπουλο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε όλα τα λαχανικά. Κόψτε τα καρότα και τα πράσα σε ροδέλες και τις πατάτες σε κύβους. Σοτάρετε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα στο μπλέντερ σε δόσεις, ώσπου να το λιώσετε ολόκληρο. Όποτε λιώνετε μία δόση, μεταφέρετέ τη σε ένα μεγάλο μπολ. Επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε τη σούπα περίπου για 7 λεπτά. Αν σας βγει πολύ αραιή, συνεχίστε να βράζετε μέχρι να σφίξει, ενώ αν προσιδιάζει περισσότερο σε πουρέ, προσθέστε λίγο νερό. Σερβίρετε τη σούπα τοποθετώντας στο κέντρο της μια κουταλιά της σούπας κατίκι και λίγα κρουτόν.

vita.gr

Πηγή