Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 150 γραμμάρια φασόλια άσπρα
- 150 γραμμάρια φασόλια κόκκινα
- 3 κρεμμυδάκια λεπτό κομμένα
- 1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
- 150 γραμμάρια πράσινη γαλλική σαλάτα
- 1 πιπεριά Φλωρίνης χωρίς κουκούτσια
- 1/2 αγγούρι
- 200 γραμμάρια άπαχη βραστή γαλοπούλα
- 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά ξίδι κρασιού ή μπαλσάμικο
- 1 σελίδα σκόρδο
- 1 κουταλάκι μουστάρδας
- 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα φασόλια σε μπόλικο νερό για περίπου 20 λεπτά και τα σουρώνετε.
- Στη συνέχεια σε άλλο σκεύος βράζετε και το φιλέτο γαλοπούλας σε μια κατσαρόλα με 1,5 λίτρο βραστό νερό, 2 φύλλα δάφνη και μια σκελίδα σκόρδο για περίπου 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει η γαλοπούλα, την κόβετε σε κύβους.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε τα δυο είδη φασολιών, προσθέτετε τη γαλοπούλα, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Για το ντρέσινγκ
- Σε άλλο μικρό μπολ αναμειγνύετε λάδι, ξίδι, λίγη μουστάρδα και τρίβετε από πάνω λίγο πιπέρι, τα ανακατεύετε καλά και ρίχνετε αυτό το dressing πάνω στα φασόλια.
- Κόβετε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους και τις ρίχνετε στη σαλάτα.
- Κόβετε το αγγούρι σε μικρούς κύβους και την πράσινη γαλλική σαλάτα, τα προσθέτετε, περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα.