Ωστόσο, το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα είναι η επίθεση του ανεξάρτητου βουλευτή, πρώην «Σπαρτιάτη», Κωνσταντίνου Φλώρου στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, μέσα στο Κοινοβούλιο.

«Υπήρξε & λεκτική βία»

«Δεν είχαμε εικόνα εμείς, βρισκόμασταν μέσα», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Χθες, έγιναν μια σειρά από περιστατικά που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Το πρώτο και κυρίαρχο είναι ότι υπήρξε επίθεση σε βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που έχει γίνει και ανταλλαγή ύβρεων όπως φαίνεται, οπότε θα πρέπει συνολικά να καταδικαστεί το περιστατικό και οπωσδήποτε το χτύπημα στον βουλευτή, ήταν κάτι το οποίο δεν το είχαμε ζήσει ως τώρα».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Υπήρξε και μια λεκτική βία την οποία δεν πρέπει να την υποτιμούμε, γιατί εχθές, πέρα από τη ΝΙΚΗ η οποία έχει ξεκινήσει αυτό για τους βουλευτές οι οποίοι πηγαίνουν στην Εκκλησία και λέει ότι υποχρεώνει τους πιστούς να τους χτυπούν επειδή ψήφισαν τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης από το βήμα της Βουλής, στην πραγματικότητα κάλεσε τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών να μην πάνε το Πάσχα στις εκκλησίες. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι μια πλήρως αντιχριστιανική και αντικοινοβουλευτική θέση. Θεωρώ γελοίο τον βουλευτή ο οποίος την ψήφο του στο συγκεκριμένο θέμα πάει και την περιφέρει για να απευθυνθεί στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και να κερδίσει ψήφους».

«Χθες είδαμε μια συνολική λεκτική βία αλλά και πράξη βίας που δεν τιμά το κοινοβούλιο και δείχνει σε μεγάλο βαθμό, και αυτό απευθύνεται και στους πολίτες όταν ψηφίζουν άτομα, να βλέπουν και ποιες είναι οι συνέπειες», συμπληρώνει.

«Όταν κάποιος απευθύνεται, και είναι και πρόεδρος κόμματος, και λέει μην πάτε το Πάσχα στις εκκλησίες, αυτό αν δεν είναι προτροπή (σ.σ. σε βία), είναι τουλάχιστον αποδοχή. Σαν να αποδέχεται ότι μπορεί να υπάρξουν συνέπειες. (…) Η δουλειά μας είναι να μη φοβόμαστε την ψήφο μας, να πηγαίνουμε να ψηφίζουμε και να αιτιολογούμε».

Ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στην ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με την περιπέτεια υγείας του πατέρα του.

«Ήταν ένα προσωπικό θέμα που είχε αναφέρει ο κ. Καλλιάνος και αναφέρεται κυρίως στους γιατρούς και υπάρχει και η απάντηση του ‘Αττικόν’ ότι η περίθαλψη η οποία είχε ο πατέρας του κ. Καλλιάνου ήταν η καλύτερη δυνατή. Η διαδικασία του να μπει κάποιος σε ΜΕΘ έχει συγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα και δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παρέμβαση. Το ‘Αττικόν’ είναι από τα πολύ καλά νοσοκομεία του εθνικού συστήματος υγείας, έχει φοβερό φόρτο γιατί καλύπτει μεγάλη περιοχή, αλλά τα τμήματά του, η υλικοτεχνική του υποδομή και οι γιατροί του είναι εξαιρετικοί».

«Το ξύλο & η μπουνιά είναι πράγματα τριτοκοσμικά»

«Δε θα αποφύγω να αποδώσω και ευθύνη στους πολίτες που επιλέγουν αυτούς που επιλέγουν για την είσοδο στο κοινοβούλιο, την ώρα που εδώ και πάρα πολλούς μήνες η συνεργασία κάποιων αρχιερέων με μικροκομματάρχες και πολιτικάντηδες, η συνεργασία κυβέρνησης και κάποιων ολιγαρχών, έχει οξύνει τα προβλήματα είτε της οικονομίας είτε της κοινωνικής συνοχής», λέει από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Το ξύλο και η μπουνιά είναι πράγματα τριτοκοσμικά και ‘μπανανίας’. Καταδικάζονται και ίσως έχει ευθύνη και η Βουλή που μετά τα πρώτα περιστατικά της Χρυσής Αυγής δεν αυστηροποίησε τις πολιτικές και κοινοβουλευτικές ποινές».

Σχετικά με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τις δηλώσεις ιερέων για τις εκκλησίες σημειώνει:

«Δεν έχει το δικαίωμα κανένας αρχιερέας να απαγορεύσει σε κανέναν να πάει στην εκκλησία. Η κα Δεληκάρη (σ.σ. που δέχτηκε την επίθεση σε ιερό ναό) δέχτηκε μια επίσκεψη, μεταξύ αυτών και ο γιος μου που είναι δευτεροετής φοιτητής στην σχολή της, την έχει καθηγήτρια, και πήγαν τα παιδιά τη νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους γιατί δέχτηκε αυτήν την επίθεση που είναι απότοκο του φανατισμού, του μίσους».

Για τους «Σπαρτιάτες» και το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις ευρωεκλογές αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, για τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει:

«Αν το κατάλαβε ο κ. Στίγκας ως αξιοπρεπή στάση το γεγονός ότι τα απότοκα και τα υβριδικά νεοναζιστικά κόμματα με επικεφαλής τον Κασιδιάρη μπορούν να έχουν κάποια επικοινωνία πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν ξέρει τι του γίνεται. Αυτό φαίνεται και από το κόμμα του.

(…) Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δίνεται μια σκληρή μάχη για το ποιος θα πρωτοπάρει τους ακροδεξιούς. Αυτή η μάχη δε μας αφορά. Σας λέω κατηγορητικά ότι δεν πρόκειται να απευθυνθούμε, καμία από αυτές τις ψήφους που αποδέχτηκαν με ενδιαφέρον οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ λόγω της αγωνίας τους μην τυχόν και πέσει από το βάθρο του 40 plus ο κ. Μητσοτάκης και λένε τα πάντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνομιλητής αυτών των ομάδων και ούτε πρόκειται να γίνει».

«Είναι αδιανόητα αυτά»

Από την πλευρά του και αναφερόμενος στις επιθέσεις κατά βουλευτών για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, λέει:

«Υπάρχουν πολλοί βουλευτές οι οποίοι έχουν γίνει δέκτες παραπόνων ή επιθέσεων όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν δεν έχουν πάρει τη δημοσιότητα που πήρε η επίθεση που δέχτηκε η κα Δεληκάρη. Το βασικό ζήτημα είναι να αντιληφθούμε όλοι το τι νιώθουμε για την εκκλησία και την ορθοδοξία, είναι κάτι το οποίο είναι βαθιά μέσα μας, είναι με την αγάπη και τη συμπερίληψη και η εκκλησία δεν έχει ανάγκη από πορτιέρηδες οι οποίοι βιάζονται να δείξουν ότι έρχονται και ψηφίζουν στη Βουλή για να έρθουν μετά και να δείξουν με το δάχτυλο κάποιον άλλον συνάδελφό τους».

Ο ίδιος συμπληρώνει πως:

«Τα λόγια του κ. Βελόπουλου εχθές δείχνουν επί της ουσίας ότι η στάση του εμφορείται μόνο από μικροκομματικά οφέλη, δεν έχει κάνει σε τίποτα με το τι στην πραγματικότητα πιστεύει. Ήρθε να κάνει φασαρία χθες και να κουνήσει το δάχτυλο σε βουλευτές και να τους πει ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι στην εκκλησία. Το λέω προς τον κ. Βελόπουλο καθαρά, η Εκκλησία, η Δημοκρατία μας, η κοινωνία μας, δεν έχει ανάγκη από πορτιέρηδες».

Για το περιστατικό στη Βουλή:

«Εκείνοι οι οποίοι παίζουν ξύλο μέσα στη Βουλή χωρίς να έχουν την παραμικρή συνείδηση ότι οι οικογενειακές τους κόντρες δεν αφορούν τη Δημοκρατία μας και οι βουλευτές θα έπρεπε να είναι παραδείγματα προς μίμηση και όχι να τσακώνονται την ίδια ώρα που εμείς παλεύουμε να βρούμε τον τρόπο αντιμετώπισης της βίας στα σχολεία, δεν έχουν θέση. Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν στη Δημοκρατία και ευτυχώς δεν το έχουν τραβήξει οι κάμερες γιατί θα παίζαμε όπως παίζουν τα κοινοβούλια άλλων χωρών».


Πηγή