adieksodos.gr
adiekodos.gr

750 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλου (ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να σας περάσει από τη μηχανή του κιμά το στήθος ή ό,τι άλλο φιλέτο από το κοτόπουλο θέλετε)
1 μεγάλο κρεμμύδι,
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά (μπορείτε να βάλετε και κίτρινη και πορτοκαλί αλλά όχι πράσινη)
Μισό φλυτζάνι χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση. Αν έχετε μόνο πελτέ μη βάλετε μισό αλλά το 1/3)
1 αυγό ολόκληρο (ή 2-3 ασπράδια αν το θέλετε πιο υγιεινό)
5-6 κουταλιές κουάκερ αλεσμένο (αντί για ψωμί)
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι (μαύρο και πάπρικα)

Εκτέλεση

Περάστε πιπεριές, σκόρδο και κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν (σε μας δεν αρέσει να βρίσκουμε κομματάκια από ζαρζαβατικά στο μπιφτέκι μας –θα μας θυμηθείτε αν έχετε μικρά παιδιά που δεν τα ενθουσιάζουν τα πολλά «χρώματα» στο φαγητο-).

Στη συνέχεια αλέστε και το κουάκερ μέχρι να πάρει όψη αλευριού.

Ζυμώστε τον κιμά με όλα τα υλικά. Μη βάλετε εξαρχής το χυμό της ντομάτας. Ρίχνετε κατά βούληση για να μη σας γίνει πολύ ρευστό το μίγμα.

Αφού τον ζυμώσετε, βάλτε τον να ξεκουραστεί και να κρυώσει αρκετά στο ψυγείο (έτσι θα μπορέσετε να τον πλάσετε καλύτερα)

Όταν θελήσετε να τον ψήσετε, λαδώστε λίγο τα δάχτυλά σας και πλάστε τον στο σχήμα και μέγεθος που θέλετε.

Μην τον βάλετε σε ταψί. Δοκιμάστε το απίστευτο ταψάκι σιλικόνης της Tupperware το οποίο ψήνει τέλεια, δεν κολλάει τίποτα πάνω του (κοινώς καθαρίζεται εύκολα) κι αποθηκεύεται εξίσου εύκολα (αρκεί να το διπλώσετε και να το βάλετε στο συρτάρι σας!)

Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα το φούρνο σας. Εμείς τα ψήνουμε στον αέρα, στους 160 βαθμούς, περίπου για 35λεπτά. Αλλά να το ελέγξετε στα δικά σας δεδομένα, καθώς κοτόπουλο είναι αυτό και πρέπει να προσέχουμε να είναι καλά ψημένο.

Μπορείτε να το σερβίρετε με νόστιμο καστανό ρύζι, βραστές πατάτες σαλάτα ή απλά με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα εποχής.