Αυτός είναι ο βαρύς οπλισμός που εντοπίστηκε στα σπίτια των έξι συλληφθέντων μετά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για ένα πολεμικό τουφέκιο, τρία πιστόλια και ένα περίστροφο.

Όλος ο οπλισμός βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση.

Ακόμη και με τις προσωπικές τους μοτοσικλέτες παρέδιδαν και τοποθετούσαν τις βόμβες τα έξι μέλη που βρίσκονταν εκτός φυλακών και συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για εμπλοκή στην «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Όπως συνέβη στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στην τράπεζα των Πετραλώνων, το 2021. Η μοναδική γυναίκα που έχει συλληφθεί, μαζί με έναν ακόμη συγκατηγορούμενο της, επέβαιναν στο δίκυκλό του έφτασαν στο σημείο όπου τοποθέτησαν την βόμβα.

5.000 ευρώ για κάθε βόμβα

Από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής διαπιστώθηκε πως οι δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί ήταν αυτοί που κατασκεύαζαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς λόγω των γνώσεων που διέθεταν.

Στη συνέχεια, παρέδιδαν τις βόμβες στους υπόλοιπους συλληφθέντες οι οποίοι μετά από εντολές του 36χρονου στις φυλακές Δομοκού τις τοποθετούσαν στους στόχους που είχε επιλέξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα «Τα Νέα», όλα αυτά γίνονταν ενώ το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης κατέλαβε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για κάθε χτύπημα.

Ο 36χρονος γνωστός ποινικός, όπου σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική ήταν ο εγκέφαλος της οργάνωσης και αυτόπροσδιοριζόταν ως αναρχικός, έχει διαπιστωθεί πως πραγματοποιούσε απειλητικά τηλεφωνήματα στην πρόεδρο των Εφετών Θεσσαλονίκης ώστε να διαμαρτυρηθεί για την ποινική του μεταχείριση.

Τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου που έφτασε στο γραφείο της δικαστικού.

Η ορολογία των «τρομοκρατών»

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», στη δικογραφία της Αντιτρομοκρατικής που ξεπερνά τις 800 σελίδες οι συλληφθέντες στις επικοινωνίες τους χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη ορολογία.

Για τα χτυπήματα κάνουν λόγο για «στοκάρισμα» και «βαψίματα» και στη συνέχεια τα σχολίαζαν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους.

Έγκλειστος αρχηγός: Έλα, πήγε καλά

Εκτελεστικός βραχίονας: Ναι, πήγε καλά.

Έγκλειστος αρχηγός: Πότε την έβαλες;

Εκτελεστικός βραχίονας: Δεν είδες ειδήσεις;

Όπως διαπιστώθηκε, όλοι μαζί οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει περισσότερα από 70 αδικήματα μεταξύ άλλων βιασμοί, ληστείες ακόμη και ανθρωποκτονία γυναίκας στην Άρτα.

Από την ανάλυση των επικοινωνιών των πυροτεχνουργών έχει διαπιστωθεί πως κατά το παρελθόν υπήρξαν επαφές με γνωστούς ποινικούς που έχουν απασχολήσει για υποθέσεις της Greek Mafia ενώ φαίνεται να υπάρχει σύνδεση με βομβιστική επίθεση σε σπίτι δικαστικού το 2021.Πηγή