Υλικά
• 2 φλιτζάνια πλιγούρι
• 4 φλιτζάνια νερό
• 2 ντομάτες κομμένες καρέ
• 1 αγγουράκι κομμένο καρέ
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
• Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
• Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ.
• Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
• Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.
• 2 φλιτζάνια πλιγούρι
• 4 φλιτζάνια νερό
• 2 ντομάτες κομμένες καρέ
• 1 αγγουράκι κομμένο καρέ
• 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
• Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα που να το καλύπτει.
• Στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ.
• Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για 10΄-15΄.
• Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
• Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.