Όπως είπε ο πρωθυπουργός η ανάταξη αποτελεί προσωπικό του στοίχημα. Με προϋπόθεση την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης σε προαστιακό, εμπορικές και επιβατικές αμαξοστοιχίες, το οποίο διευκρινίστηκε από τον υπουργό μεταφορών

Ακονίζουν τα «μαχαίρια»

Η εικόνα διάλυσης του ΟΣΕ δεν είχε φτάσει σε επίπεδο κυβέρνησης, οι αρμόδιοι όμως όφειλαν να ξέρουν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η εικόνα διάλυσης που αναδείχθηκε μετά από το δυστύχημα με τον χειρότερο τρόπο δεν είχε φτάσει σε επίπεδο κυβέρνησης», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Τέσσερα χρόνια ο Πρωθυπουργός, μοιράζει ευθύνες σε όλους και δεν αναλαμβάνει καμία», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική Συμμαχία.

«Στην αρχή ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για όλα φταίει ο σταθμάρχης. Μετά πως “φταίνε όλοι” και σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπό του ότι δε γνώριζε τίποτα από όσα γίνονταν στον ΟΣΕ», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Για προδιαγεγραμμένο έγκλημα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Σήμερα ότι θέλουμε να ελέγξουμε ευθύνες σε βάθος 15 ετών. Γιατί όμως; Γιατί θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια ή γιατί κάποιοι άλλοι πάλι είπαν ένα «συγνώμη» για να αρχίσουν μετά να κάνουν διανομή και διασπορά ευθυνών για να βγάλουν από πάνω τους το φορτίο», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Βουλή για εξηγήσεις

Μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΚΟ της ΝΔ ζητά την σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με αίτημα να κληθούν ενώπιον της όλοι οι πρώην υπουργοί Μεταφορών από το 2014 μέχρι σήμερα. Ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει στη διάθεση της Βουλής και αναμένεται να τοποθετηθεί στην Επιτροπή Θεσμών την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πρόταση του ΚΚΕ είναι να κληθούν όλοι οι υπουργοί από το 2007 και μετά.

Η μάχη στη Βουλή για τις ευθύνες και την λειτουργία του ΟΣΕ θα κορυφωθεί με την τοποθέτηση Καραμανλή, αλλά και την στάση των κομμάτων για τον επιμερισμό των ευθυνών διαχρονικά.


Πηγή