Το νησί των Φαιάκων είναι γεμάτο ξακουστές και πανέμορφες παραλίες και γι’ αυτό το λόγο συρρέουν εκεί κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά κι από όλο τον κόσμο.

Κάποιες από τις παραλίες της όμως δεν είναι απλά πολυφωτογραφημένες, αλλά έχουν μπει στην καρδιά των επισκεπτών, καθώς εκεί έχουν βρει τον δικό τους παράδεισο. Μία από αυτές είναι το Κανάλι της Αγάπης, ένα αριστούργημα της φύσης κοντά στο χωριό Σιδάρι στη βόρεια ακτή του νησιού. Το Canal d’ amour αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών κάθε χρόνο και όχι άδικα, ενώ αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες και ξεχωριστές παραλίες του νησιού.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στο βράχο από ψαμμίτη. Αυτή η συνεχής επίδραση των στοιχείων της φύσης αλλάζει χρόνο με το χρόνο το φυσικό τοπίο στη συγκεκριμένη παραλία, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σε άλλα σημεία κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά και σε άλλα μικρές σπηλιές και κολπίσκοι. Το αποτέλεσμα είναι ένα ονειρικό σκηνικό που μαγνητίζει τα βλέμματα και καθηλώνει τον επισκέπτη.

Αν βρεθείτε στην Κέρκυρα και θέλετε να απολαύσετε κι εσείς το μπάνιο σας στη φημισμένη, αλλά μικρή παραλία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε νωρίς το πρωί ώστε να βρείτε θέση γιατί αργότερα θα έχετε να αντιμετωπίσετε τον πολύ κόσμο που φτάνει εκεί και αναζητά μια άκρη για την πετσέτα του.

Τα γαλαζοπράσινα νερά και τα εντυπωσιακά βράχια θα σας ανταμείψουν σίγουρα και θα σας γεμίσουν με όμορφες αναμνήσεις. Σύμφωνα με την παράδοση μάλιστα τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν από άκρη σε άκρη της παραλίας θα μείνουν για πάντα ερωτευμένα.canaldamour2canaldamour3canaldamour4

 

newsbeast.gr