Αν κάποιος επισκεφτεί τη Φλώρινα, δεν έχει παρά να θαυμάσει την απέραντη ομορφιά της. Ωστόσο, ως το «στολίδι» της έχει χαρακτηριστεί το Νυμφαίο και όχι τυχαία. Διαθέτει μία μοναδική ομορφιά και προσωπικότητα, που το έχουν καταστήσει ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ευρώπης.

Πνιγμένο σε δάση οξιάς και χτισμένο σε υψόμετρο 1350 μέτρων έχει τη φύση με… το μέρος του, ενώ τα πετρόκτιστα σπίτια με την αρχοντιά που αποπνέουν και τα λιθόστρωτα δρομάκια, έρχονται να δέσουν αρμονικά με το περιβάλλον. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός αποτελεί πόλο έξης για τους επισκέπτες, κυρίως τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Και όσοι το επισκέπτονται, μένουν εντυπωσιασμένοι με την παραμυθένια ομορφιά του, αφού σε πολλούς θυμίζει ακόμη και χωριό των Άλπεων.

Σε κοντινή απόσταση από το Νυμφαίο δραστηριοποιείται ο Αρκτούρος. Εκεί μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον Αρκτούρο, σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Και πραγματικά, αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία.


Πηγή