Διαθέτει ιστορική αρχιτεκτονική, όμορφα τοπία και πολιτισμό. Ολα αυτά, χωρίς να την «πνίγουν» οι τουρίστες. Είναι μερικοί από τους λόγους που ο Guardian θεωρεί πως η Πρέβεζα είναι ανάμεσα στις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης για μια εναλλακτική απόδραση.

Η λίστα περιλαμβάνει γοητευτικές πόλεις, ιδανικές για μία επίσκεψη αυτή την εποχή, σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα. «Με αρχαίους λιθόστρωτους δρόμους και ένα υπέροχο λιμάνι, είναι κρίμα που οι επισκέπτες την προσπερνούν γρήγορα», σχολιάζει ο Guardian, που επισημαίνει την προνομιακή θέση της Πρέβεζας, στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου. «Η ταραχώδης ιστορία της είχε ως αποτέλεσμα την πλούσια αρχιτεκτονική, με στολίδια όπως το κάστρο του Παντοκράτορα, κατάλοιπα των βενετσιάνικων και οθωμανικών περιόδων, αλλά και τον ναό του Αγίου Αθανασίου», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Απέχει μία ώρα με τα πόδια από μία εκ των μεγαλύτερων αμμουδιών της Ευρώπης, το μήκους 25 χλμ. Μονολίθι», επισημαίνει ακόμη ο Guardian, ενώ αναφέρει και τις πολλές επιλογές για ημερήσιες εξορμήσεις, όπως το φαράγγι του Αχέροντα, τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού- όπου μπορεί να δει κανείς πελεκάνους- ή τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Στην ίδια λίστα με την Πρέβεζα ο Guardian έχει συμπεριλάβει την Κατάνια, το Βελιγράδι, το Κάουνας, το Κόσιτσε, το Μπάρι, την Ποντγκόριτσα, την Γκρενόμπλ, την Πούλα και την Οχρίδα.

dete.gr


Πηγή