Σε ανακοίνωση από το Υπ. Παιδείας, αναφέρονται τα εξής:

Το Υπουργείο Παιδείας, χαιρετίζει την πρώτη, έστω και σιβυλλική, απάντηση που επιτέλους (!) έδωσε η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά την αναγκαιότητα των προσλήψεων στην εκπαίδευση. Υπάρχει, βέβαια, ένα μικρό εμπόδιο αφού προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα: Με τον κανόνα 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που ασμένως διακηρύσσει ο κ. Κ. Μητσοτάκης, οι μόνιμοι διορισμοί της Ειδικής Αγωγής (4.500 για το 2019-20) και της Γενικής Παιδείας (10.500 για το 2020-2022) σε πόσες αποχωρήσεις αντιστοιχούν;

Την απάντηση δίνει το γινόμενο των 15.000 προσλήψεων στην εκπαίδευση επί τον ιερό, για τη ΝΔ, αριθμό των πέντε προαπαιτούμενων αποχωρήσεων. Το οποίο σημαίνει ότι οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν εφόσον υπάρξουν 75.000 αποχωρήσεις. Με δεδομένο ότι ο μέσος ετήσιος αριθμός αποχωρήσεων κυμαίνεται γύρω στις 9.000 αυτό σημαίνει ότι οι προσλήψεις στην παιδεία, εάν και εφόσον γίνουν από τη ΝΔ, θα ολοκληρωθούν σε … 8,3 χρόνια. Και αυτό υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι σε αυτά τα επόμενα 8,3 χρόνια δεν θα γίνουν πανελλαδικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και κάθε άλλη παραγωγική σχολή του Δημοσίου όπου η επιτυχία σε αυτές μεταφράζεται σε πρόσληψη.

Ουδείς λόγος βέβαια για τη δυνατότητα έστω και μίας πρόσληψης στην Υγεία, την Πρόνοια, την Καθαριότητα, την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και φυσικά για όλα τα Υπουργεία. Από που λοιπόν θα προκύψουν οι 15.000 προσλήψεις στην Παιδεία ως το 2021-2022 αν δεν αποχωρήσουν 75.000 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να τηρηθεί το 1:5; Θα μπορούσαν βέβαια οι επιπλέον απαιτούμενες αποχωρήσεις να προκύψουν από απολύσεις….

 


Πηγή