Απογειώστε το χοιρινό σας με μια μαρινάδα κουβανέζικης κουζίνας: κόλιανδρο και πορτοκάλι κατά βάση.

Υλικά

  • 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
  • 3/4 φλυτζανιού χυμός πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι χυμός λεμόνι
  • 1 φλυτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλυτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό ψαρονέφρι ή χοιρινό για ψητό, με κόκκαλο, σε ένα κομμάτι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε όλα τα υλικά -Ανακατέψτε τα καλά, βυθίστε εκεί το κρέας (μπορείτε να το βάλετε και σε ειδικό σακουλάκι, ώστε να βυθιστεί το κρέας πραγματικά)
  • Αφήστε το κρέας στο ψυγείο αρκετές ώρες
  • Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ -Καθαρίστε λίγο το κρέας από την μαρινάδα, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 30 λεπτά  -Τυλίξτε το κρέας με αλουμινόχαρτο, ψήστε ακόμη 20 λεπτά

<!–

–>


Πηγή