Παραμένουν χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη τους εδώ και έναν περίπου χρόνο, καθώς η εταιρεία τους δεν έχει καταβάλει μισθοδοσία για δώδεκα περίπου μήνες. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο για τις 1400 περίπου οικογένειες και έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να τους χορηγήσει ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 1.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες τους.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδη, υποσχέθηκε ότι άμεσα θα λάβουν επίδομα 1.000 ευρώ ο καθένας προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους.

Η συνάντηση έγινε στο Γραφείο Θεσσαλονίκης της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ο κ. Βερναρδάκης επισήμανε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να αρχίσει και η εκταμίευση του επιδόματος.

Η κυβέρνηση σε κάθε ευκαρία διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με κυβερνητικά στελέχη (πρόσφατα είχαν συνάντηση και με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου) ότι γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους.

karypidis-1021x576.jpg