Μαρμελάδα ντομάτας για άλειμμα

0
12


Οπως γίνονται όλες οι άλλες μαρμελάδες, έτσι και η μαρμελάδα ντομάτας γίνεται βράζοντας το βασικό υλικό, δηλαδή την ντομάτα, με ζάχαρη.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να απλώνεις μαρμελάδα ντομάτας πάνω σε τυρί ή σε μια φέτα ψωμί με αβοκάντο. Αξιοποιήστε την σε μπέργκερ, σάντουιτς ή απλά σε κράκερ.

Πολλοί κάνουν την μαρμελάδα ντομάτας χωρίς κρεμμύδι και σκόρδο, επιλέξτε.

Αν έχετε πολλές ντομάτες στον κήπο σας, η μαρμελάδα είναι η καλύτερη λύση για να μην τις πετάξετε. Με καλή αποστείρωση στο δοχείο κρατάνε όλο το χειμώνα!

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι ξανθιά ή μαύρη ζάχαρη
  • 1/3 φλυτζάνι ξύδι
  • 2 κουταλιές νερό
  • Λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και βάλτε τις σε μεγάλο μπολ
  • Προσθέστε την ζάχαρη, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το ξύδι, το νερό και το αλάτι
  • Βάλτε τα να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά
  • Μειώστε κι άλλο τη φωτιά και βράστε για 45 λεπτά
  • Ανακατεύετε συχνά, ώσπου να γίνει σαν μαρμελάδα -Ετοιμη!
  • Προαιρετικά, ρίξτε στο τέλος το θυμάρι, αφήστε να κρυώσει, βάλτε σε γυάλινο δοχείο και διατηρήστε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα
  • Αν θέλετε για περισσότερο, πρέπει να αποστειρώσετε τα γυάλινα δοχεία



ΠΗΓΗ