300 γρ κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ ψιλοκομμένα καρύδια

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ ζάχαρη

200 γρ καστανή ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

300 γρ νιφάδες βρώμης

1 πρέζα αλάτι

1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά στιγμής

1 τεμ σε σκόνη βανίλια

1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

450 γρ πραλίνα φουντουκιού

300 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, μέχρι να δέσει το μείγμα. Μόλις δέσει, ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε έπειτα τη βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινήστε το ζύμωμα. Βάλτε τη βρώμη και το ψιλοκομμένο καρύδι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Πλάστε την ζύμη σε μπαλάκια και πατήστε τα ελαφρώς με το χέρι ώστε να γίνουν επίπεδα. Πάρτε δύο λαμαρίνες και βάλτε λαδόκολλες. Έπειτα, βάλτε τα μπισκότα, αλλά με απόσταση για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 15 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και μετά τα αφήστε τα να κρυώσουν.

Λιώστε την κουβερτούρα με τη διαδικασία του μπεν μαρί.

Ενώστε τα μπισκότα σας ανά δύο και βάλτε ανάμεσα την γέμιση της πραλίνας ή βουτήξτε τα από τη μία πλευρά. Αφήστε τα στην λαδόκολλα, μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα.


Πηγή