Εύκολη τάρτα, ιδανική για καλοκαίρι, πολύ καλή για κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 1 ζύμη χωριάτικη, για τάρτες αλμυρές
  • 350 γραμμάρια τόνο ποιοτικό, σε κονσέρβα
  • 400 γραμμάρια μπουκέτα μπρόκολο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 1/2 ποτηράκι κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε μια φόρμα (ή πολλές, ατομικές)
  • Κόψτε τον τόνο σε κύβους -Πλύντε καλά το μπρόκολο και βράστε το σε ατμό για 7 λεπτά
  • Χτυπήστε σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Μέσα στο μπολάκι προσθέστε το ελαφρά βρασμένο μπόκολο και τους κύβους τόνου
  • Ανακατέψτε πολύ απαλά
  • Απλώστε τη ζύμη στη φόρμα, τσιμπήστε την λίγο με πηρούνι και περιχύστε με το μείγμα
  • Ρίξτε από πάνω, παντού, τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψήστε για 35 λεπτά, αφήστε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε με μια σαλάτα

iefimerida.gr




Προηγούμενο άρθροΜάγεψε το Ιόνιο η «θαλαμηγός του μέλλοντος» Ρώσου μεγιστάνα
Επόμενο άρθροΟι θερμές κι επικίνδυνες μέρες πυρκαγιάς στην Ελλάδα θα διπλασιαστούν προειδοποιούν οι οικολόγοι

24 Ωρες ενημέρωση….