Υλικά
Για το κέικ
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ κούπες καστανή ζάχαρη
- ½ κούπα λευκή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
- 4 αυγά
- 1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
- 250 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
- ¼ φλιτζάνι τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
- 1 κούπα ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Για το κέικ
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και κατόπιν την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 -200 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Για την επικάλυψη
- Αφήστε λίγο να κρυώσει το κέικ πριν ρίξετε το γλάσο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο σε ένα μπολ εκτός από το γάλα και την καρύδα. Προσθέστε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή το γλάσο.
- Αμέσως χύστε το γλάσο πάνω στο κέικ και κατόπιν ρίξτε την ινδική καρύδα.