Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 2 μέτριες πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε λωρίδες
- 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά φλούδα και ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 3 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πάστα κάρυ
- 330 γραμμάρια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μέτρια κολοκύθα πορτοκαλί (περίπου 2 1/2 κιλά), ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 1/4 φλιτζανιού χοντροκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- Άσπρο ρύζι βρασμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει ελαφρά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, περίπου για 6 λεπτά.
- Προσθέστε τις πιπεριές, το σκόρδο, το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι οι πιπεριές να βγάλουν τα υγρά τους περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέστε την πάστα κάρυ, ανακατέψτε για να ενωθεί με το κρεμμύδι και το πιπέρι και μαγειρεύετε μέχρι να βγάλει τα υγρά του περίπου για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το γάλα, το νερό, τη σάλτσα σόγιας και το υπόλοιπο αλάτι, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνετε τους κύβους κολοκύθας και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 25 λεπτά ανακατεύοντας συστηματικά.
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέ το χυμό λάιμ.
- Δοκιμάζετε και ρίχνετε αλάτι, αν χρειαστεί.
- Πασπαλίζετε με το κόλιαντρο και σερβίρετε αμέσως πάνω από ρύζι.