Η Ford κυκλοφόρησε αποκλειστικές, νέες εκδόσεις του επαγγελματικού οχήματος 1 τόνου Transit Custom που προσφέρουν στυλ και λειτουργικότητα σε ανεξάρτητες επιχειρήσεις μεταφορών και επαγγελματίες που θέλουν να ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Το νέο Transit Custom Black Edition van διατίθεται με εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς που κάνουν αντίθεση με την οροφή, τα καλύμματα καθρεπτών, την ποδιά και τις πλαϊνές λωρίδες, ενώ εξοπλίζεται με μοναδικές ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Η αναμενόμενη σειρά Transit Custom Sport με τις χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό διατίθεται τώρα με πολύ μεγαλύτερη γκάμα αμαξωμάτων. Οι πελάτες της σειράς Sport μπορούν τώρα να επιλέγουν μοντέλα van, kombi και double-cab-in-van σε εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Επιπλέον, το πιο πρόσφατο Tourneo Custom μπορεί να παραγγέλνεται με το ίδιο Sport package.

«Πολλοί από τους πελάτες λιανικής δεν είναι πλέον ικανοποιημένοι με ένα στάνταρ λευκό van και αυτά τα εντυπωσιακά νέα μοντέλα αποτελούν την τέλεια λύση,» δήλωσε ο Hans Schep, γενικός διευθυντής Ford Ευρώπης. «Το νέο Transit Custom δημιουργεί μία πραγματικά θετική εικόνα για την επιχείρησή τους, ενώ είναι εξαιρετικό για βόλτα στον αυτοκινητόδρομο το Σαββατοκύριακο.»

Η ζήτηση για σπορ και ξεχωριστά μοντέλα Transit αυξάνεται συνεχώς από τότε που το πρώτο Sport Van λανσαρίστηκε από τη Ford το 2007. Το πρώτο 10μηνο του 2016, οι πωλήσεις του τρέχοντος Transit Custom Sport σημείωσαν άνοδο 47% συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρσι, καθώς πωλήθηκαν 1.800 van.

FordGoFurther2016_Black-Edition_Race_Red_3qtr_04

Black Edition

Το Transit Custom Black Edition που θα διατίθεται για παράδοση την άνοιξη του 2017, αποτελεί μία πρόταση με αποκλειστική νέα εμφάνιση, με μόλις 1.000 μονάδες διαθέσιμες σε όλη την Ευρώπη.

Εμπνευσμένο από τις τολμηρές, χρωματικές αντιθέσεις των επιτυχημένων, επιβατικών μοντέλων Ford όπως οι εκδόσεις Fiesta και Focus Red & Black Editions, το νέο μοντέλο παραγγέλνεται σε Race Red, Deep Impact Blue και Frozen White με αντιθέσεις σε Jet Black, και Absolute Black με αντιθέσεις σε Race Red.

Όλα τα Transit Custom Black Edition έχουν κοντό μεταξόνιο, αμάξωμα με στάνταρ οροφή και βασίζονται στην έκδοση 290 Trend που περιλαμβάνει έναν ισχυρό, νέο δίλιτρο Ford EcoBlue diesel 170 ίππων με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και αναβαθμισμένο σετάρισμα πλαισίου από τη σειρά Sport.

Transit Custom Sport

Απαντώντας στη ζήτηση των πελατών για μεγαλύτερη γκάμα αμαξωμάτων και επιλογών καθισμάτων, η σειρά Transit Custom Sport διατίθεται τώρα σε οκτώ εκδόσεις, μια σημαντική επέκταση από τη μοναδική έκδοση van κοντού μεταξονίου που προσφερόταν μέχρι πρότινος.

Όπως και πριν, η κορυφαία έκδοση Sport διαθέτει δυναμικό κιτ αμαξώματος, προφυλακτήρες, πλαϊνούς καθρέπτες και λαβές θυρών στο χρώμα του αμαξώματος, και συνδυάζονται με πλαϊνά προστατευτικά και ένθετα θόλων που έχουν ανασχεδιαστεί για το τελευταίο μοντέλο. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με 17άρες ζάντες αλουμινίου σε δίχρωμη ασημί και μαύρη σχεδίαση με προαιρετικές, ασημί ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και δύο λωρίδες στο καπό σε αντίθετη απόχρωση.

FordGoFurther2016_Black-Edition_Absolute_Black_3qtr_01

Το σπορ πακέτο περιλαμβάνει επίσης μερικώς δερμάτινο σαλόνι που συνδυάζει υφασμάτινα καθίσματα Pewter με ανθρακί, μαύρα δερμάτινα μαξιλάρια – συμπερ. δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων όπου προβλέπεται – και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες εσωτερικού όπως το πακέτο συνδεσιμότητας Ford SYNC και η κάμερα οπισθοπορείας.

Το στάνταρ κινητήριο σύνολο συνδυάζει έναν Ford EcoBlue diesel 170 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο αλλά κατόπιν παραγγελίας διατίθεται το νέο 6τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο SelectShift για τέσσερις από τις εκδόσεις Sport.

Όλα τα μοντέλα Sport βασίζονται στο 290 Transit Custom, με δυναμική συμπεριφορά βελτιστοποιημένη χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά ενός πλαισίου που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά και οδηγική άνεση και προσφέρουν μία αίσθηση πιο άμεσης απόκρισης και ευελιξίας.

Συγκριτικά με ένα στάνταρ μοντέλο, ο έλεγχος ολίσθησης είναι βελτιωμένος με τη χρήση μιας μεγαλύτερης διατομής εμπρός αντιστρεπτικής δοκού και την προσθήκη μιας πίσω αντίστοιχα. Στο μοντέλο van, αυτό συνδυάζεται με πιο μαλακά πίσω ελατήρια για αυξημένη άνεση όταν το όχημα είναι ελαφρώς φορτωμένο, με μοναδικό σετάρισμα αποσβεστήρων (πιο σκληρά πίσω) για αναβαθμισμένη άνεση και κατευθυντικότητα. Τα Kombi και double-cab-in-van έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις αμορτισέρ και αποσβεστήρων τόσο για την οδική συμπεριφορά όσο και για την άνεση των επιβατών.

Η εκτεταμένη σειρά Transit Custom Sport διατίθεται τώρα για παραγγελία, με παράδοση την άνοιξη του 2017.

Tourneo Custom

Για πρώτη φορά, το ευρύχωρο και ευέλικτο Tourneo Custom διατίθεται τώρα για τις σειρά Sport, που προσφέρει στους σε ιδιώτες αγοραστές και επαγγελματίες πελάτες μία πιο δυναμική εξωτερική εμφάνιση και ένα κομψό, σπορ εσωτερικό.

Η έκδοση Sport βασίζεται στο Tourneo Custom Titanium, και μπορεί να παραγγέλνεται σαν 8θέσιο όχημα με κοντό ή μακρύ μεταξόνιο με κινητήρα Ford EcoBlue diesel 170 ίππων. Οι αναβαθμίσεις εξωτερικού και εσωτερικού είναι κοινές με του αντίστοιχου Transit Custom.

Το τελευταίο μοντέλο Tourneo Custom προσφέρεται επίσης με σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως το νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift με ομαλή λειτουργία και άμεση απόκριση, μία μοναδική στην κατηγορία πίσω αερανάρτηση που διατηρεί την απόσταση από το έδαφος, τη συμπεριφορά και την άνεση σε μεγάλο εύρος συνθηκών φορτίου, αλλά και έναν ελκυστικό νέο τύπο ζάντας αλουμινίου 17-ιντσών για βελτιωμένη συμπεριφορά και απόδοση φρεναρίσματος.

FordGoFurther2016_Black-Edition_Deep_Impact_Blue_3qtr_02

Transit Custom και Tourneo Custom

Η Ford νωρίτερα μέσα στη χρονιά λανσάρισε τον προηγμένο κινητήρα EcoBlue diesel στα μοντέλα Transit Custom και Tourneo Custom, με σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους χρήσης και επιδόσεων, με απόδοση βελτιωμένη μέχρι 13% και ροπή στις χαμηλές στροφές αντίστοιχα κατά 20%.

Προηγμένες, νέες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού και για τα δύο νέα μοντέλα περιλαμβάνουν:

  • Pre-Collision Assist σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (το πρώτο στην κατηγορία με Pedestrian Detection technology) που μειώνει τη σφοδρότητα κάποιων εμπρόσθιων συγκρούσεων όπου εμπλέκονται οχήματα και πεζοί, ή βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν τελείως μία σύγκρουση
  • Ένα αναβαθμισμένο σύστημα Electronic Stability Control που προσφέρει μία βελτιωμένη σειρά λειτουργιών για μεγαλύτερη ευστάθεια σε ακραίες οδηγικές συνθήκες και περιλαμβάνει Side Wind Stabilisation – ένα νέο σύστημα που λειτουργεί με προσεκτική πίεση πέδησης στη μία πλευρά του αυτοκινήτου για μείωση των επιπτώσεων των ριπών πλάγιων ανέμων πάνω στο όχημα.