Υλικά για 4-6 άτομα

  • 3 πατάτες (μέτρια βρασμένες)
  • 2 καρότα (μέτρια βρασμένα)
  • Μερικά φρέσκα φασολάκια (βρασμένα)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού αρακά (βρασμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 3 αυγά (βραστά)
  • 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πατάτες μαζί με τα καρότα για 15 λεπτά (τα βράζετε μέτρια όχι πάρα πολύ).
  2. Σε άλλο σκεύος βράζετε για 7 λεπτά τα αυγά σε χαμηλή εστία. Συνεχίζετε βράζοντας τον αρακά με τα φασολάκια για 15 λεπτά.
  3. Κόβετε τις πατάτες, τα καρότα και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους.
  4. Προσθέτετε τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και ½ φλιτζάνι τσαγιού μαγιονέζα για να ενωθούν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτετε επίσης το ένα αυγό ψιλοκομμένο.
  6. Βάζετε τη σαλάτα σε ένα μπολ και βάζετε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αυγά, τα αγγουράκια τουρσί και την κάππαρη.