Η επίσημη αποκάλυψή του θα γίνει μεν στις 5 Ιουλίου αλλά στην ιστοσελίδα της Suzuki έχουν ήδη αναρτηθεί φωτογραφίες της νέας γενιάς του Jimny, η οποία εμφανίζεται μετά από περίπου 2 δεκαετίες.

Το νέο Jimny διατηρεί τις τετραγωνισμένες γραμμές που του δίνουν έναν καθαρόαιμο off road χαρακτήρα.

Από κει και πέρα όμως οι νέοι χρωματισμοί και οι όμορφες διχρωμίες στο αμάξωμα δημιουργούν μια πιο μοντέρνα εικόνα, ενώ η νέα μάσκα τονίζει ακόμα περισσότερο τον περιπετειώδη χαρακτήρα του.

Στο εσωτερικό έχει γίνει μια σοβαρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού με νέα σχεδίαση, πιο σωστή εργονομία ενώ δεν λείπουν και στοιχεία όπως η οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.

Οι χώροι φαίνεται και αυτοί να έχουν βελτιωθεί αν και θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επίσημη παρουσίαση για να μάθουμε αν υπάρχουν αλλαγές στις διαστάσεις και το μεταξόνιο.

Το πλαίσιο παραμένει τύπου σκάλας, οπότε θα έχουν διατηρηθεί και τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως η κατ’ επιλογή τετρακίνηση και το κιβώτιο με τις κοντές σχέσεις.

Οι κινητήρες του νέου Suzuki Jimny θα είναι ο τετρακύλινδρος ατμοσφαιρικός των 1.200 κυβικών της εταιρείας και ο τρικύλινδρος χιλιάρης turbo Boosterjet.



ΠΗΓΗ