Αν υπάρχει ένα φαγητό που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι και η μυρωδιά από τον φούρνο ακόμα μπορεί να ξυπνήσει κάθε σου κοιμισμένο κύτταρο, αυτό δεν είναι άλλο από τα γεμιστά.

Ντομάτες και πιπεριές -κατά κύριο λόγο- και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου…μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης, ακόμη και κρεμμύδι μπορείς να γεμίσεις. Όσον αφορά τον κιμά, δεν γνωρίζω πότε και για ποιο λόγο μπήκε στα γεμιστά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν πετύχουν, ο κιμάς δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης μέσα στο καλοκαιρινό μας φαγάκι. Οπότε βγαίνει από την εξίσωση.

Και ενώ σχεδόν πάντα μυρίζουν υπέροχα και φαίνονται λαχταριστά, δεν συμβαίνει το ίδιο με την υφή και τη γεύση τους. Όλοι έχουμε δοκιμάσει γεμιστά που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Στεγνά, άνοστα, με τα λαχανικά να έχουν αφυδατωθεί και το ρύζι να μην έχει βράσει καλά (παρά τις ώρες μέσα στον φούρνο).

Τι πάει λάθος και το αποτέλεσμα δεν είναι σαν αυτό της γιαγιάς, με το ρύζι να είναι μελωμένο, να λιώνει μες στο στόμα και η γεύση να φτάνει μέχρι τις άκρες των δαχτύλων σου;

Διαβάστε ποιο είναι τοα πόλυτο μυστικό με το οποίο θα φτιάχνετε πάντα τέλεια γεμιστά στο Bovary.gr


ΠΗΓΗ