Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας με γραπτή του δήλωση ζητά την προστασία της οικογένειάς του και ζητά ξανά συγνώμη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

«Όλες αυτές τις ημέρες μετά την πράξη που τέλεσα και έχω ήδη ομολογήσει και ζητήσει συγγνώμη τόσο από την σύζυγο μου όσο και από τα παιδιά μου, υπάρχει μια τεράστια ανθρωποφαγία όχι μόνο προς εμένα αλλά προς την σύζυγο μου που είναι θύμα αυτής της υπόθεσης και κατ’ επέκταση στα τρία μου παιδιά. Έχουν ακουστεί τεράστια ψέματα και ανακρίβειες».

«Θέλω να ζητήσω και πάλι συγγνώμη για την πράξη που τέλεσα σε μια γυναίκα που στάθηκε αξία σύζυγος σε μένα, αξία μάνα για το κοριτσάκι μας, δεύτερη μάνα για τα παιδιά μου, τα οποία ούτε πριν την πράξη μου ούτε τώρα ξεχωρίζει, από το δικό μας παιδί και εργάστηκε σκληρά όλα τα χρόνια της κοινής μας ζωής.

Τον ποινικολόγο που κρατείται στην λεγόμενη VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού, έχουν επισκεφθεί οι δύο μεγαλύτερες κόρες του, η πρώην σύζυγός του και η αδελφή του, ενώ είναι σε συνεχή επαφή με τον συνήγορό του σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του.

Το επόμενο διάστημα ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τον ποινικολόγο να εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του, που ξυλοκοπήθηκε άγρια τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής αναμένεται να καταθέσει αγωγή διαζυγίου και αίτημα ασφαλιστικών μέτρων για την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους.

Ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε να έχει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φυλακών, προκειμένου να περνά το χρόνο του με διάβασμα.

Νέα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία

Μια σειρά νέων μέτρων έρχονται για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτή την περίοδο 60 περιπολικά έχουν διατεθεί για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία σοκάρουν. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2024 καταγράφηκαν 7.531 περιστατικά, εκ των οποίων τα 3.311 εντοπίζονται στην Αττική και 655 στη Θεσσαλονίκη.

Το διάστημα του Απριλίου έως Μάιο 2024 σημειώθηκαν 2.924 συλλήψεις, 113 θύματα μεταφέρθηκαν σε δομές και 624 θύματα ενδοοικογενειακής βίας εγκατέστησαν το panic button.


Πηγή