Απόγευμα Σαββάτου, σε κεντρικό δρόμο των Χανίων. Δύο άνδρες με όπλα στα χέρια μπαίνουν στο μίνι μάρκετ και ανοίγουν πυρ.

Εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο μαγαζί ο πατέρας με τους δύο γιους του. Αποτέλεσμα της συμπλοκής ο ένας εκ των δύο γιων να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα στο πόδι.

«Χτυπάει το κεφάλι μου τρεις φορές με το στυλιάρι και κρατάει ο ένας, και χτυπάει ο άλλος εδώ, στο κεφάλι από πίσω. Και μετά ήρθε αδελφός μου και πατέρας μου και βγάλανε το πιστόλι και χτύπησε τον αδελφό μου στο πόδι», είπε ο γιος του ιδιοκτήτη.

Το θύμα της επίθεσης, ο Σύρος ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ, όπως αποκαλύπτει δεν γνώριζε προσωπικά το δράστη και το περιστατικό προκλήθηκε όταν αυτός ζήτησε να αγοράσει κάποια πράγματα χωρίς να πληρώσει, κάτι που δεν έχει κάνει πρώτη φορά.

«Έχει ξανάρθει δύο τρεις φορές. Ήθελε κάρτα με μονάδες ίντερνετ να γεμίσει και του λέω ‘χρωστάς 8€ από προηγούμενη φορά κι αυτό δεν είναι εντάξει’ και ‘δεν σου δίνω αν δε με πληρώσεις’. Βγήκε έξω και μ’ έβριζε και βγήκα και εγώ έξω. Ψιλοαρπαχτήκαμε με τα χέρια, του λέω ‘φύγε, δε θέλω να σου δώσω, μην ξανάρθεις’. Και μου λέει ‘θα σε φτιάξω εγώ’», είπε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

Λίγη ώρα αργότερα έκανε τις απειλές του πράξη.

«Ήρθανε δυο με στυλάρια, χοντρά χοντρά, ήρθανε εδώ. Μπήκα μέσα να βρω κάτι να αμυνθώ και με χτύπησε εδώ πέρα. Ήρθε και η παρέα του και χτύπησε το γιο μου τρεις φορές στο κεφάλι, τρέχανε αίματα», συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, ταυτοποίησαν τους δύο δράστες. Πρόκειται για έναν 46χρονο ρωσικής καταγωγής κι έναν 30χρονο αλβανικής καταγωγή.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.


Πηγή