Μοιάζει με μια εντυπωσιακή οφθαλμαπάτη, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ο λόγος για τη Huacachina, ένα χωριό με λιγότερο από 100 κατοίκους στην άγονη έρημο Ατακάμα νοτιοδυτικά του Περού. Πρόκειται για ένα χωριό-αξιοθέατο που αποτελεί μια μικρή όαση, χτισμένο γύρω από μια φυσική λίμνη.

Έχει καταφέρει να δημιουργηθεί σε ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη και είναι αδιαμφισβήτητα πολύ εντυπωσιακό. Ένας τοπικός θρύλος αναφέρει ότι η λίμνη στη μέση της ερήμου δημιουργήθηκε όταν ένας νεαρός κυνήγησε μια πριγκίπισσα που έκανε εκεί το λουτρό της. Τότε τα νερά έπεσαν στο χώμα και σχηματίστηκε η λίμνη.

Όποιος βρεθεί εκεί0 θα δει το χωριό να ξεπροβάλλει σαν μια έκπληξη, γεμάτη πράσινο και φοίνικες. Αυτό το σκηνικό, βέβαια, οφείλεται στα νερά της λίμνης που είναι υπεύθυνα να διατηρούνται τα φυτά. Ολόκληρη η γύρω περιοχή είναι γεμάτη αμμόλοφους, κάνοντας την Huacachina να ξεχωρίζει και να μοιάζει εξωπραγματική. Αν και αρχικά τη μυστική όαση γνώριζαν μόνο οι κάτοικοι στην περιοχή, με τα χρόνια το χωριό άρχιζε να γίνεται ακόμη πιο γνωστό και να προσελκύει τουρίστες.

Το νερό και η λάσπη στην περιοχή υποτίθεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν μπάνιο συχνά στα νερά σε μια προσπάθεια να θεραπευσούν ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, οι ρευματισμοί, το άσθμα και η βρογχίτιδα. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, παρουσιάστηκε μείωση των νερών και έγιναν προσπάθειες να διατηρηθεί η όαση ως ένας ευχάριστος προορισμός. Επιπλέον πριν από λίγους μήνες δημιουργήθηκε και ένα σύστημα για την απολύμανση των νερών της λίμνης.Huacachina1Huacachina3Huacachina4Huacachina5Huacachina6Huacachina2