Τα ισραηλινά τεθωρακισμένα φτάνουν πολύ κοντά στο ορόσημο της Ράφα, το τέμενος Αλ-Άουντα.

Παρά την παγκόσμια κατακραυγή, το Ισραήλ εξακολουθεί να βομβαρδίζει ανελέητα τη Ράφα. Τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν πάνω από 70 παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες άλλοι.

Πριν από τρεις ώρες, νέα ισραηλινή επίθεση σκότωσε επτά μέλη της ίδιας οικογένειας. Πύραυλος χτύπησε σκηνές προσφύγων.

Μέλη σωστικών συνεργείων ψάχνουν στα χαλάσματα για ζωντανούς, χρησιμοποιούν τα χέρια τους και φτυάρια για να φτάσουν στους παγιδευμένους.

Ανοίγουν τρύπες και καλούν τους συγγενείς να φωνάξουν τα ονόματα των οικείων τους. Ασθενοφόρα μαζεύουν νεκρούς και τραυματίες από τους δρόμους. Όταν γεμίζει το ασθενοφόρο μεταφέρονται σε φορεία με τα πόδια. Για τους περισσότερους είναι αργά.

Ένας πατέρας θρηνεί το παιδί του. Τίποτα δεν μπορεί να τον παρηγορήσει. Ένα βαριά τραυματισμένο αγόρι βρίσκει παρηγοριά στη μνήμη του Θεού.

Ο ΟΗΕ αναφέρει πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν τη Ράφα, οι τελευταίοι μέσα στη νύχτα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών.

Εν τω μεταξύ, οι χώρες που αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος είναι πλέον 146 καθώς Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία ανακήρυξαν επισήμως την απόφασή τους.

Ο ισραηλινός στρατός προσπάθησε για άλλη μία φορά να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες για τον θάνατο τουλάχιστον 45 Παλαιστινίων από πυρκαγιά σε καταυλισμό τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Το χτύπημά μας ήταν πάνω από 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την «ανθρωπιστική περιοχή» που εμείς αποκαλούμε ασφαλή ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος ισραηλινού στρατού.

Στην Κωνσταντινούπολη, διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο προξενείο του Ισραήλ.


Πηγή