Υλικά για 4-6 άτομα

Για το κέικ

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για το γλάσο μόκας

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα
 Εκτέλεση

Για το κέικ

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το μετράτε και το ξανά κοσκινίζετε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
  3. Συνεχίζετε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Ρίχνετε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτετε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα από αλεύρι.
  6. Ανακατεύετε το μείγμα ελαφρά. Προσθέτετε τα καρύδια.
  7. Βάζετε το μείγμα σε μια ρηχή φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι.
  8. Ψήνετε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
  9. Όταν κρυώσει, το σκεπάζετε με γλάσο μόκα και πασπαλίζετε με καρυδόψιχα.

Για το γλάσο μόκας

  1. Για να φτιάξετε το γλάσο μόκας, αναμειγνύετε και χτυπάτε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά στιγμιαίο καφέ, 2 κουταλιές της σούπας νερό και μια κουταλιά της σούπας ρούμι.