Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κιλό πατάτες baby

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ξεκινήστε την προετοιμασία για το κοτόπουλο. Γεμίστε με τα λεμόνια κομμένα στη μέση και 2 σκελίδες σκόρδο την κοιλότητα του κοτόπουλου. Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα ταψί, βάλτε τις φέτες λεμονιού και τις υπόλοιπες 3 σκελίδες σκόρδο κι απλώστε τις πατάτες baby γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέστε το λευκό κρασί και το νερό.
  4. Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τα λεμόνια. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, αλείψτε με το ζουμάκι του και αφήστε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί.