Υλικά για 2-4 άτομα

Για την πανακότα

  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 5 ml λικέρ κουαντρώ
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light 3%
  • 150 ml γάλα 0%
  • 20 γραμμάρια φρουκτόζη
  • 10 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης

Για τo σιρόπι βύσσινο

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1.200 ml νερό
  • 1 κούπα κατεψυγμένα σμέουρα για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για την πανακότα

  1. Τοποθετείτε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βράζετε το γάλα με τη φρουκτόζη. Έχετε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνης, τα οποία τα προσθέτετε στο γάλα.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
  3. Γεμίζετε φορμάκια της αρεσκείας σας και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες.
  4. Τέλος ξεφορμάρετε την πανακότα, ραντίζετε με το σιρόπι βύσσινο και γαρνίρετε με τα σμέουρα.

Για τo σιρόπι βύσσινο

  1. Πλένετε καλά τα βύσσινα, τα καθαρίζετε από τα κοτσανάκια και τα κόβετε στα 2.
  2. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσουν, με 1200 ml νερό.
  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν τα βύσσινα για 10 λεπτά.
  4. Χτυπάτε τα βρασμένα βύσσινα στο μούλτι, να γίνουν ένας απαλός αλλά αραιός πολτός.
  5. Βάζετε στην κατσαρόλα τα βύσσινα, προσθέτετε λίγο χυμό λεμονιού και τα 500 γραμμάρια ζάχαρη.
  6. Ανακατεύετε, όταν δείτε ότι η ζάχαρη λιώνει δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε για 4 με 6 λεπτά ακόμη.
  7. Βάζετε το σιρόπι ζεστό σε μπουκάλια και τα κλείνετε πάρα πολύ καλά.