Στα ίχνη του πασίγνωστου ήρωα των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκώ, Γιάννη Αγιάννη, βάδισαν τρία ανήλικα κορίτσια στην Πάτρα. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης του στέρησαν ακόμη και τα στοιχειώδη είδη διατροφής και προσπάθησαν να τα… κλέψουν από ένα σούπερ μάρκετ!

Οι δύο Ελληνίδες ηλικίας 15 και 16 χρόνων και μια 15χρονη Ρουμάνα μπήκαν το βράδυ Δευτέρας ως πελάτισσες στο σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας της Πάτρας και έβαλαν σε ένα καλάθι προϊόντα μεγάλης αξίας. Όμως, μόλις έφτασαν στο ταμείο, προσπέρασαν… τρέχοντας με το φορτωμένο καλάθι στα χέρια και προσπάθησαν να εξαφανιστούν! Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του καταστήματος ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τις τρεις ανήλικες και να τις συλλάβουν. Εκείνες προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου διηγήθηκαν κλαίγοντας ότι η ανέχεια τις έκανε κλέφτρες και ζήτησαν συγνώμη για την πράξη τους. Ωστόσο, δεν απέφυγαν την δίωξη για απόπειρα κλοπής που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ και σε βάρος των γονιών τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία ανηλίκων.

Πηγή: Protothema.gr