Τα Ιόνια Νησιά παρέμειναν σταθερά πρώτα σε ποσοστό αφίξεων από το εξωτερικό, βελτιώνοντας το ποσοστό τους στο πρώτο εννεάμηνο (1/1-30/9/2016) στο 12,2% από το 11% του οκταμήνου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρόδος στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 7,6%.
Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια, «τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό για την Κέρκυρα σημείωσαν άνοδο 16,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και από το εσωτερικό κατά 30,10%. Το Άκτιο επίσης είχε άνοδο κατά 28,40% από το εξωτερικό και κατά 207,50% από το εσωτερικό (υπερτριπλασιασμός αφιχθέντων).
Η Κεφαλονιά είχε άνοδο κατά 10,10% από το εξωτερικό και 50,10% από το εσωτερικό. Η Ζάκυνθος είχε άνοδο κατά 18,3% από το εξωτερικό και 6,5% από το εσωτερικό. Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Αύγουστο στα λιμάνια της Κέρκυρας είχαν άνοδο κατά 3,37% σε επιβάτες και 4% σε οχήματα.
Από τα λιμάνια της Ιταλίας τον ίδιο μήνα, οι αφίξεις σε επιβάτες ήταν αυξημένες κατά 60,51% και σε οχήματα 52,80%.
Οι ακτοπλοϊκές αφίξεις τον Σεπτέμβρη στα λιμάνια της Κεφαλονιάς ήταν αυξημένη κατά 2% σε επιβάτες και 17,83% σε οχήματα.
Στη Ζάκυνθο επίσης τον Σεπτέμβρη οι αφίξεις σε επιβάτες είχαν άνοδο 8,7% ενώ εμφανίζουν ελαφρά μείωση στα οχήματα.
Ο τρέχων μήνας Οκτώβρης, ο οποίος εξελίσσεται θετικά μέχρι στιγμής, θα εμφανίσει άνοδο.
Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι έχουμε συνεχή προγραμματισμό επιπλέον πτήσεων από το εξωτερικό για το 2017 και για όλα τα αεροδρόμια των Ιονίων Νήσων.
Πρέπει να επισημανθεί ότι η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ της Περιφέρειας έχει ανεβεί ακόμη περισσότερο και παραμένει αταλάντευτα ως στόχος της ΠΙΝ, ώστε αυτό να αποτελέσει τον καταλύτη για την άνοδο και των άλλων τομέων, ήτοι της παραγωγής αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και μεταποίησης, τα οποία υποστηρίζει η ΠΙΝ», καταλήγει η ανακοίνωση.