Ανακάλυψα μια συνταγή Τοσκάνης (arista di maiale alla fiorentina) εξαιρετικής απλότητας και νοστιμιάς που μοιάζει τρομερά με τις δικές μας.

Τρία είναι τα βασικά συστατικά της για ένα ρολό χοιρινό: δεντρολίβανο, σκόρδο, ελαιόλαδο και το πιάτο μοσχομυρίζει Τοσκάνη ή …Ελλάδα.

Υλικά

  • 1,5 κιλό ρολό χοιρινό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο και το σκόρδο
  • Με ένα μαχαίρι ανοίξτε τρυπούλες στο ρολό και βάλτε σε πολλές μεριές λίγο
  • Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα σε όλη την επιφάνεια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Βάλτε το ρολό σε ένα ταψάκι για το μέγεθός του, ρίξτε παντού το ελαιόλαδο και ψήστε το για 1,5 ώρα
  • Με πινέλο απλώστε συχνά από το ελαιόλαδο πάνω στο ρολό και γυρίστε το πλευρές
  • Αφήστε το λίγο να κρυώσει πριν το κόψετε σε όμορφες φέτες

  • Μπορείτε να το γαρνίρετε με πατάτες μέσα στο ταψάκι
  • Το ρολό διατηρείται στο ψυγείο, τυλιγμένο καλά
  • Αξιοποιείστε το για σάντουιτς γευστικά, τις επόμενες ημέρες
  • Ή κόψτε φέτες και ζεστάνετε στο τηγάνι, με σαλάτα
  • Ή κόψτε κύβους και αξιοποιήστε τους σε σαλάτα

<!–

–>


ΠΗΓΗ