Η αύξηση στις αφίξεις Τούρκων τουριστών στα Ιωάννινα, στάθηκε αφορμή, για την φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη γειτονική χώρα, προκειμένου να δημιουργηθεί μία δυναμική σε αυτή την κατεύθυνση. Για ένα τριήμερο, η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργάνωσε ένα ταξίδι εξοικείωσης, για εκπροσώπους από τα πιο γνωστά τουριστικά πρακτορεία της Κωνσταντινούπολης και της ‘Αγκυρας. Στόχος ήταν να γνωρίσουν από κοντά, όλες τις πλευρές του προορισμού που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, να γνωρίσουν ξενοδοχεία και να δημιουργήσουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα.

Η παρουσία μάλιστα στα Ιωάννινα, υψηλόβαθμων στελεχών της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας TURSAB, δημοσιογράφων, και ανταποκριτών τουριστικού ρεπορτάζ του World Travel Channel, δίνει το μήνυμα, ότι για τους Τούρκους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, η Ήπειρος αναδεικνύεται σε δημοφιλή, ανερχόμενο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προορισμό.

Η υπεύθυνη Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων της TURSAB κ. Berna Akar, η οποία συμμετείχε στην αποστολή στην Ήπειρο για το σκοπό αυτό, εξέφρασε την αισιοδοξία για το ζήτημα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Το ενδιαφέρον των Τούρκων επισκεπτών θα αυξηθεί αισθητά το ερχόμενο διάστημα, μιας και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες εισερχόμενου τουρισμού στην Ήπειρο, και πλέον η διαμόρφωση ειδικών συγκεκριμένων προγραμμάτων θα ενθουσιάσουν & ικανοποιήσουν κάθε Τούρκο επισκέπτη».

Στο πλαίσιο τόσο της έναρξης συνεργασιών με Τούρκους πράκτορες όσο και προβλεπόμενων δράσεων του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2016 – 2019 της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα, τουριστική επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη.

newsbeast.gr